Neohrožení bojovníci, bez bázně a hany za „skutečnou“ PRAVDU a SVĚTLO ? - 2.díl

24.02.2010 23:55

Po sérii článků a polemik se členy propagátorů nových přístupů, kteří se vymezují pod názvem "Nová duchovní cesta" a také se prezentují na ww.novaduchovnicesta.cz nelze než znovu začít opětovnou vlnu polemik a disputací, které sice asi pro ně nemají žádnou hodnotu, ale jak se říká: „Kdo mlčí, ten svědčí!

Ze všeho co kdy kde členové tohoto uskupení napsali, čiší doslova neznalost a hlavně nezkušenost z opravdové práce na sobě pomocí jakéhokoliv uceleného vlastního nebo cizího systému pro zdokonalení a pozvednutí Člověka jako celku.

Pod výše uvedeným názvem budeme proto publikovat naše postoje a výhrady, které zaznívají od výše uvedených propagátorů.

Další  z nich je pan:

Jiří Novák je absolventem Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Má za sebou 20 let praxe jako vědec a vysokoškolský učitel na Vysoké škole ekonomické (doc., RNDr., CSc.). Po dalších devíti letech přípravy na novou životní etapu funguje od r. 2003 jako duchovní učitel a léčitel zabývající se diagnostikou a optimalizací fungování energetického systému a čaker člověka. Pomáhá nasměrovat člověka na novou duchovní cestu. Kromě desítek seminářů měl v  letech 2003 – 2007 celkem 24 veřejných přednášek o duchovní problematice v Kulturním domě Vltavská v Praze 7.

 

11. Uvolnit nebo nadále tajit informace o duchovním pozadí světa?

   Jiří Novák (dále jen JN):     Jak už jsem uvedl v předcházejícím článku 10. Sílu čistého vzestupu nelze na rozdíl od magie zneužít proti Světlu, považuji za svou povinnost a za závazek vůči všem čtenářům, kteří se zájmem čtou naše stránky, abych reagoval na kritické připomínky ze strany pana Kováče a dalších zastánců magie. Abych prokázal, že mnohé z těchto faktických připomínek jsou postaveny na vodě. Některé z nich nejsou podloženy pádnými argumenty, další jsou pak zcela nepravdivé. Dál bych se už těmito připomínkami nerad zabýval. Protože nás pouze odvádí od našeho úkolu. 

Luděk Kováč (LK) : Našel jsem si trochu času a pokusím se věcně odpovědět na uvedené ….

Je vhodné a běžné používat při hledání nové pravdy knihy dalších autorů?

 JN:   Jako bývalý matematik a vědecký pracovník mám cit pro nalézání rozporů a omylů a pro hledání nové objektivní pravdy. V našich výkladech nenajdete skutečnosti, které si protiřečí. Podívejme se však podrobněji na diskusní příspěvky pana Kováče. A reagujme na některé jeho nepromyšlené výpady.

LK :  I kdyby jste nebyl …..Jako bývalý matematik a vědecký pracovník….. , bylo by velice pošetilé mít ve vlastní teorii  rozpory, omyly nebo dokonce protiklady! To by bylo velice smutné nevyrobit a nezabalit svou „NOVOTU“  do líbivého obalu slov a proklamací!!!

   JN: Pan Kováč mi vyčítá následující: „Sám o sobě tvrdíte, že nepřebíráte své znalosti z knih a že vše máte z vlastní praxe, ale v to co jste napsal ve své argumentaci svědčí o něčem jiném....“
   Podívejme se podrobněji na jeho argument, že používám i jiné knihy, když jsem přece říkal, že většina našich informací pochází z duchovní komunikace. Na tomto místě je důležité uvést pár základních informací o skutečném vědeckém bádání. A tím mám v tuto chvíli na mysli i bádání v duchovní oblasti, které směřuje k novým poznatkům. Vědecké bádání se provádí tak, že vyhledáte všechny zásadní příspěvky k danému tématu a provedete jejich rozbor. Tak, jak to dělal například Ivo Wiesner svojí systémovou analýzou a jak postupuji i já. Následně si ujasníte, v čem spočívá problém nesprávných tezí a odhalených rozporů. A naopak citacemi podpoříte správné myšlenky. A poté doplníte tyto citace svými vlastními novými závěry. Svými návrhy na překonání a odstranění rozporů. Ovšem pouze za předpokladu, že pro to budete mít dostatek přesvědčivých argumentů.

LK:  Myslím si, že jsem Vás přistihl v choulostivé situaci, na jedné straně žádné rozpory s tím co říkáte a na druhé straně  následně připouštíte to co jste sám popíral(mohu najít a přesně Vás citovat kde toto tvrdíte, ale snad máte dostatek sebeúcty a nebudete mne nutit , abych vám to připomněl doslovnou citací…., že?!)
Dále jsem se Vás ptal s kým komunikujete, kdo Vám vkládá „obrázky“?! Není v tom zvědavost, ale byla to spíše řečnická otázka, aby jste si uvědomil skutečnou  hodnotu přijatého a přijímaného….!
Běžně sám odkazuji na zdroje, které rozšiřují pohled na nějakou problematiku, ale to snad víte co jsem Vám doporučoval za okruh literatury. Takže opět nežonglujte argumenty o způsobu použití metodologie zpracování podkladů pro své teze, jako odpověď na to co bylo jasně deklarováno!!!

Rozdíl mezi hmotným a duchovním přístupem při hledání nové Pravdy

   JN :  Právě v této fázi je zásadní rozdíl mezi hmotným a duchovním přístupem. Ve hmotné vědě zde jde spíše o vědeckou odbornost, o intelektuální schopnost z dokázaných poznatků vyvozovat další nové poznatky a závěry. Jde tedy o vyšší intelektuální tvořivost. O lepší schopnost kombinovat fakta a vyvozovat z nich nové závěry. Zatímco v duchovní oblasti musí jít především o schopnost lepšího duchovního příjmu, vyššího napojení, vyššího duchovního nadhledu. A ne o intelektuální předvádění teorií. Právě v této fázi hledání duchovní Pravdy přichází ke slovu intuice a vyšší duchovní vnímání. Jedině to vám umožní posunout úroveň Pravdy o další kus dopředu.

LK :     Zde si dovolím s Vámi  naprosto souhlasit v diagnostice přístupu a kvantifikaci… „O co jde?“   V čem s Vámi nemohu až tak  naprosto souhlasit je, že hovoříte o…. v duchovní oblasti musí jít především o schopnost lepšího duchovního příjmu, vyššího napojení, vyššího duchovního nadhledu….!
Mám na Vás osobní otázku/y: „ Máte tuto schopnost lepšího duchovního příjmu, vyššího napojení, vyššího duchovního nadhledu….?!
„ Pokud máte, jak jste jí získal? Co jste proto musel  udělat?
Mít dobrý duchovní příjem, znamená mít dostatečnou citlivost, tak tedy jak jste si jí zvýšil a jak si jí zvyšujete?
Mít dobrý duchovní příjem znamená i vědět jak  se naladit a na koho? Nevyžaduje to náhodou znalosti a vědění?Jestliže ano, kde a od koho berete tyto znalosti a vědění?
Mít vyšší spojení vyžaduje rozhodnout se přijímat nebo nepřijímat, kdo to za Vás rozhodne zda ano nebo ne?
Mít vyšší nadhled je krásná věc, ale jak když Vaše prosazovaná teorie nedovoluje rozvíjet Vůli,  úplné Poznání a Intelekt, čímž se Vědomí silně oslabuje a právě tím se  oproti Vaším teoriím  uzemňuje (jde do stavu Vědomi Já), místo aby se  díky své síle  pozvedalo do nebes(šlo do stavu Vědomí JÁ JSEM)….!!!

Citování knih s podobnými názory dodávává argumentům větší váhu

    JN :     A citování knih s podobnými názory? Tak je to přece ve vědeckém bádání obvyklé. Protože to dodává argumentům větší váhu. A jak pracuje s informacemi pan Kováč? Proti informacím o NDC neuvedl prakticky jediný pádný, logický a věcný argument. Jen „není to pravda“, „zase omyl...., protože teorie říká to a to.“ Toto je přece způsob argumentace vědeckých skeptiků. My píšeme jen o tom, jak vnímáme, že funguje tento svět a jeho duchovní pozadí. Nepropagujeme žádnou umělou teorii. Popisujeme jen to, jak duchovní pozadí dnešního světa skutečně funguje. Nic z konkrétních faktů nám nevyvrátil, a přesto píše o omylu.

LK : Myslíte si, že když budete někoho citovat, tak dodáte svým předkládaným teoriím větší váhu? Nezlobte se ale tohle přesně se dělalo ještě nedávno , kdy se argumentovalo…“… už V.I.Lenin řekl…  , citovali se  političtí, kulturní a sociální vůdci či tzv. autority , což mělo svědčit o sečtělosti a intelektuální výši  toho kdo tyto citace uváděl nebo vyslovoval . Zpravidla se již o těchto tezích či citacích nediskutovalo, protože byli něco jako axiomy.
Používám také citace a odkazy na literaturu či jiné zdroje, ale moje důvody nejsou abych potvrdil své argumenty, argumenty někoho jiného. Dělám to proto, že někdo něco napsal, udělal, vymyslel atd. , mě se to líbí a doporučuji to jako subjektivní odkaz nebo jako materiál, který byl již někým jiným zpracován a Já se k tomu nemusím vracet nebo sepisovat. Někdy mne nutí udělat odkaz na nějaký zdroj autorská práva a požadovaná cena za copyright, jinak bych je použil doslovně s odkazem na zdroj-autora (Komu čest , tomu čest!)

Proč agresivní člověk sám nevnímá svoji agresi?

    JN  :Na naši námitku proti jeho agresivním výpadům píše: „Pokud byste se opravdu podíval, viděl byste klidnou hladinu emocí bez emočních wave!“ Proč pan Kováč nevnímá sám svoji agresi a v rozporu s názory dalších lidí mluví o klidném postoji? Připomenu jeden z principů fungování čaker. Člověk, který otevřeně přijímá vesmírnou pravdu, nemá potřebu o ní přesvědčovat ostatní. Nemá potřebu manipulovat s nimi, aby nátlakem tuto všude kolem volně dostupnou pravdu přijali.

LK : Není to asi tím, že pan LK  byl u toho? J  To co předkládáte jako argument (princip fungování čaker) je obecně přijaté klišé, které nemá ve skutečnosti žádnou oporu ve skutečnosti! Jediná čakra , která by reagovala tak, že by se aktivovala do nerovnovážného stavu, je čakra svědomí tzv. Srdeční čakra#1(Kundalini a čakry, G.L.Paulson, str. 151), pokud by jste jí měl otevřenou, byl by jste plně ve spojení s Božským principem ve Vás a tím by jste určitě rozeznal, jestli jste nebo nejste napadán. Zároveň mám vyzkoušeno, že když „konám“  nespravedlivě, ihned během několika sekund se mi zhorší spojení, takže vím okamžitě kde jsem šlápl vedle…. :-)

    JN : Protipólem je člověk, který vesmírnou pravdu nepřijímá. Který se jako kosmonaut ve skafandru zablokuje vůči příjmu vnějších bioenergií nesoucích objektivní informace o způsobu fungování duchovního pozadí. Jeho čakra pak obrátí směr rotace a místo příjmu vnější pravdy, člověk naopak začne vyzařovat, projektovat svoji pokřivenou deformovanou pravdu ven. A navíc má silnou potřebu o této pravdě přesvědčovat své okolí. Často násilně, arogantně, nebo dokonce z titulu své skutečné nebo domnělé moci a postavení.

LK : Srdeční čakra se nemůže nikdy obrátit v rotaci!!! Proč? Pracuje ve třech režimech: Příjem -Vysílání (správný režim), Příjem, Vysílání. Tyto režimy mohou být  volné, blokované, přebuzelé. Obrácení režimu může být pouze u negativních a předozadním páru, kde dojde k otočení směru toku energie(zpravidla se to stává  u sexuálních čaker) .
To o čem hovoříte je blokovaná a nebo naopak přebuzelá čakra  ve všech režimech.
Je škoda, že takovéto základní věci nevíte. Možná, by bylo pro Vás užitečnější, kdyby jste více bádal, učil se a praktikoval v oblasti , která Vás zajímá a kterou by jste poctil svým zájmem, než handrkováním se o tom co je a co není na p.LK násilného, arogantního a velikášského. Pokud Vaše studium má být skrze tento subjekt, tak proč ne?! Potom by jste měl ale poctivě respektovat výstupy z tohoto subjektu a brát si z tohoto výstupového materiálu realitu a né jej upravovat a pozměňovat, aby jste dostal potřebné a dopředu očekávané výsledky. Kdyby jste nevěděl co mám na mysli přesně , tak jako vědec určitě znáte metodu z oblasti použití Stochastických jevů pro zkoumání neznámého objektu, způsobem, že do něj vpustíme(necháme ho ovlivňovat) nám známými signály, vlivy atd. a podle výstupů můžeme usoudit jaký vliv má na změnu výstupu  objekt měření. Víte, kdyby jste naopak Vy byl na příjmu a neměl blokovaný příjem, tak možná by jste byl schopen pochopit, že Vesmír nám posílá své zprávy mnoha způsoby a třeba by jste se dozvěděl, že zrovna toto je ZPRÁVA  pro Vás…!!!

   JN :    Ponechám na čtenáři, aby sám porovnal, jak postupujeme my propagující Novou duchovní cestu. Jakým způsobem my předáváme druhým informace. A na druhé straně, co dělá pan Kováč.

LK :      Ano nyní už může čtenář posoudit co mu říká Vnitřní hlas a co Mysl.

Chybné argumenty duchovního mistra  

  JN :   Některé z jeho argumentů jsou však již zcela vadné a neodpovídají skutečnému fungování duchovního pozadí světa. A jedná se přitom o zásadní záležitosti fungování člověka – o jeho čakry a vnější energetická těla. A to už je vážné tím spíše, že se pan Kováč snaží svými schopnostmi a vnímáním stavět nad nás do pozice vševědoucího.

LK : O tom kdo má či nemá vadné info, by měl asi rozhodovat  někdo jiný než Vy nebo Já! Jestli jste to doposud nepochopil co Vám byl řečeno přímo či nepřímo(přes odpovědi čtenářům), je to Vzkaz: „STOP!“ – přeložím: „Milý Synu, zastav se ve svém blouzení a nech k sobě vejít co jsem pro Tebe přichystal! Přijmi mne do svého Života a Já Tě povedu po svých steskách, o kterých dnes ještě nic nevíš!“ Není to vzkaz mého Vědomí nebo podvědomí, jsem jenom info-kanál, Věřte nebo Nevěřte, je to na Vás…, je to Vaše volba!
Pokud budete pozorně číst co píši v našem seriálu  Mikrokosmické komunikační spojení na úrovní Vědomí, budou  Vaše argumenty  a prohlášení : „A jedná se přitom o zásadní záležitosti fungování člověka – o jeho čakry a vnější energetická těla.“ , zcela pasé., protože zde by jste měl poznat jak málo toho opravdu víte o Makro a Mikro Kosmu!
Tyto údaje nikde jinde nenajdete co se týká např. Nulových bodů, vznik a praprincipu Ákaša, popis Hmotného Bodu atd. . Nikde jinde  nenajdete  skutečný popis komunikačních  možností a vývoje Vědomí. Jestli jsou tyto  info „již vadné“, oproti těm Vašim z hlediska energetických těl a čaker, máte možnost posoudit podle až budou i tyto údaje a metodiky zveřejněny pro praxi čtenářů .

  JN :      Na seminářích a veřejných přednáškách v roce 1998 a 1999 prezentoval pan Kováč špatný popis fungování čaker, tak jak je uveden například v knize Sharamon, Baginski (Základní kniha o čakrách) a dalších (tzn. směr otáčení čaker se střídá zdola nahoru, u mužů a žen je to opačné). Ano, toto je nesmysl, princip rotace čakry je naprosto jiný.

LK : Jsem si naprosto jistý, že nevíte o čem hovoříte(úsměv), protože v té době jsem nemohl některé věci popsat tak jak by si zasluhovali, protože:
1.    Jsem neměl dostatečný argumentační materiál v kontextu s tím co jsem nezávisle na vám předkládané látce přednášel a co dnes nejen naprosto přesně vím, ale hlavně vidím, slyším, cítím jsem v čakře, Aku-Bodu, orgánu, úrovni, tělu, atd.
2.    Téma bylo a je úplně jinde…… základy práce s energiemi a osobní zdokonalení

JN :   O správném způsobu fungování čaker píše například léčitelka Barbora Ann Brennan v knize Ruce světla. Pan Kováč ji určitě zná. Protože když jsem z ní citoval, ohradil se: „Když už o tom hovoříte, podívejte se, kdy vydala , respektive kdy byla u nás vydána B.A.Brennan, protože ihned kdy byla vydána , jsem si jí koupil a nejen četl, protože jsem o ní věděl díky internetu docela dávno (úsměv) a to díky Zjevení světla, také od ní. Bohužel jsem nenašel vše, co jsem hledal a stále hledám!!!“ Takže už tehdy měl v kapse zdroj správných informací, vybral si však jiný zdroj, jehož informace dnešní skutečnosti neodpovídají.

LK : Zde vidíte , že  přístup ke studiu  je  diametrálně rozdílný u vás a u mne. Vám stačí část info a jste nadmíru spokojený. U mne je to jiné, pokud najdu nějakou nesrovnalost, hledám i řadu let puntičkářsky podstatu toho co zkoumám. Nechci se spoléhat na pomocníky  z duchovních oblastí a být jen nástroj někoho nebo někoho, pokud to není sám Stvořitel. Vám to stačilo a asi i dál stačí, mne to neuspokojilo a jsem za to vděčný, protože jsem se dostal dál, hlouběji a pochopil skutečné fungování  světa, kterému se říká Mikrokosmos.

Aura není pouhým vyzařováním vnitřního ducha

   JN : Další příklad a další jeho námitka: „ Jinak pokud nechápete rozdíl mezi zdrojem záření a zářením, tak pak nedivím se, že píšete o auře, jako o tělech překrývajících frekvenčně nižší těla.“ Tím chtěl naznačit, že existence vnějších energetických těl, které přesahují a obklopují hmotné tělo, je nesmyslem. Opírá se přitom o tvrzení F. Bardona. Přitom právě opět Barbora Ann Brennan potvrzuje svým vnímáním, že některé z vrstev vnějších energetických těl jsou utkány z vláken bioenergie, další jsou tvořeny obláčky bioenergie. A že tedy obojí tvoří samostatnou svébytnou duchovní strukturu. A tudíž nejsou pouhým vyzařováním vnitřního ducha, jak tvrdí F. Bardon.

LK :  Přisuzujete F.Bardonovi interpretace, které v jeho knihách nikde nenajdete! Přisuzujete mi, že se opírám jen o F.B., ale to je právě ten omyl o kterém jsem se zmiňoval  dříve! Všechny těla a i úrovně je možno detekovat jako zářící a celému komplexu těchto záření říkáme Aura. To co přesahuje je záření a jen u některých lidí, kteří jsou přirozenými nosiči životní energie, přesahující obvyklou hodnotu, může přesahovat, protože tito lidé neumí udržet-zformovat tuto energii do vyživovaných těl a transformovat jí do vitality.To čemu říkáte : … některé z vrstev vnějších energetických těl jsou utkány z vláken bioenergie, další jsou tvořeny obláčky bioenergie….. jsou  zachycené právě ty obláčky životní energie, které jsou jakoby protkány silovým polem astrální matrice(vyšší část éterického těla), takže se vám to pak jeví jako vlákna bioenergie. Ty obláčky, které se uvolnili z tohoto silového pole se pohybují okolo svého dočasného domova(podobné, jako u slunce a protuberační utržené chuchvalce). Další zdroj těchto obláčků je zákon přitahování podobného. Takže v přítomnosti uvolněných obláčku se stahují další  životní energie v podobě světelných hádků, které se spojují s obláčky).

 JN :   Všimněte si barevného obrázku v její knize Ruce světla. Jasně ukazuje toto – při léčbě je duch pacientky vysunut z těla, ale vnější energetické vrstvy (tzn. aura) zůstávají ve stejné poloze vůči tělu hmotnému. Jsou tedy vázány na hmotné tělo jako střed, přesně tak, jak jsem to popsal v článku 8. Druhý plán Stvořitelů - dnešní lidstvo. Zcela jasně tedy nejsou vázána na ducha. Další konkrétní případ, kde pan Kováč mohl vnitřním pocitem vybrat správnou informaci ze dvou možností.

LK : Mohl bych vám vysvětlit metodiku léčení podle tohoto typu metodiky, jaká asi byla použita, ale je to přežilé, manipulativní a hlavně nepraktické J!!! Skutečně pletete evidentně Hrušky, Jablka a Švestky dohromady. Skutečnou definici, vztahy a praktiky budu zveřejňovat,  pak můžeme diskutovat  naprosto odborně a jednoznačně.
Jen takový malý vtípek: Obrázek mohu namalovat jaký chci a vložit do něj cokoliv. Kdyby pacient ležel na stole a jeho Duch se vznášel nad tělem, byl by jistě ztuhlý a bez života. Kdyby tomu tak bylo, paní BB, by byla …., protože je to stav velice zvláštní pro přítomné , pacient by byl hodně dramaticky evokován, protože by viděl tzv. Anděli. Nevěřte všemu co kdo píše ve svých knihách….. Hodně lidí si přikrášluje své vize a asociace…..Myslím, že paní B.B toho nebyla ušetřena!

Jak vlastně funguje duchovní vnímání mágů?

   JN : Jaké z toho vyplývají závěry? Zaprvé, kdyby se pan Kováč mohl spolehnout na své vlastní duchovní vnímání, pak by nemohl popsat špatně hned dvě základní záležitosti ve fungování člověka – čakry a vnější energetická těla. Co z toho lze usoudit? Buď je naprosto zaslepen uznáváním a prezentováním již poněkud překonané teorie z minulosti nebo prostě jeho vlastní duchovní vnímání není dostatečně přesné.

LK : Usuzujete z nesprávných vlastních vývodů viz co jsem napsal výše :-) !
Usuzujete z nesprávných osobních postojů o zaslepenosti a je vidět, že nemáte skutečný přístup k informacím a jen tápete . Kdyby jste byl schopen  zeptat  se vlastního  a skutečného NIJ, nemohl by jste učinit nejen žádný z těchto a i jiných závěrů a vývodů :-) !

    JN :  A zadruhé. Pokud jde o čakry i pokud jde o auru, v obou případech měl k dispozici dva zdroje informací, které se zásadně lišily. Jeden popisující správně situaci pro dnešního člověka. A druhý týkající se dávného lidstva 1. typu, tedy zdroj, který už dnešní výbavě člověka neodpovídá. V obou případech si vybral ten nesprávný. Vybral si minulost a nikoliv zdroj nových informací. Měl tedy Pravdu v ruce a nepoznal ji.

LK : Vaše mylná interpretace s ještě mylnějšími výstupy :-)

JN :    Z těchto konkrétních situací lze usuzovat, že jeho schopnost rozpoznání Nové Pravdy o fungování duchovního pozadí světa není příliš dobrá. Znamená to snad, že informace získává prostřednictvím magie a určitých duchovních knihoven s výrazným časovým odstupem? Následující událost by tuto hypotézu potvrzovala. Na jeho semináři někdy v první polovině roku 1999 se mi totiž stala následující věc. Požádal, jestli může veřejně zhodnotit stav mých čaker. Souhlasil jsem a poté prezentoval stav mých čaker takový, jaký byl zhruba před rokem. V té době už jsem totiž byl schopen dostatečně přesně vnímat čakry sebe i druhých lidí. Tehdy mne to překvapilo a říkal jsem si – asi do mne nevidí přímo, ale čte informace, které jsou někde o mně napsány a tyto informace jsou již rok staré.

LK: A co takhle že třeba jste si jen myslel jak jste se změnil a Vaše Mysl vám interpretovala, jen to co jste chtěl vidět (smích)… ne nadarmo jsme vás mnohokrát upozornil na potíže se sebereflexí. Máte o sobě vyšší mínění než je realita.  Vždyť se  třeba nyní podívejte na vaší  2.čakru (2.1, 2.2 2.3. a jejich vedlejší čakry), byl by jste asi nemile překvapen(určitě to vidím špatně a je to určitě pitomost nebo  stará informace a nebo z minulého života, že?!   Pro vaší možnou  verifikaci-čas snímání: 20,05h dne 24.2.2010  :-)


LK :   Další už nebudu  podrobně komentovat, protože soudný čtenář si udělá svůj názor na celou Věc i bez dalšího vysvětlování o čem je skutečně řeč. Jen k určitým zásadním konfliktním částem zde zaujmu stanovisko aby bylo jasno!

 

Rozpoznání pravdivosti informace vyžaduje duchovní čistotu

 JN:   Co si potom mám myslet o jeho vyjádření v diskusi na můj článek 8. Druhý plán Stvořitelů - dnešní lidstvo, že pravdivost určitého textu je kolem 95 - 98 %? Získal tuto informaci skrze svůj magicky vytvořený informační tunel někam do jiné sféry či knihovny? Pokud ano, pak už to nemusí být aktuální informace, jak jsem naznačil v předchozím úseku textu. Nebo jde dokonce o intelektuální rozumové zhodnocení, zdánlivě rozumovou úvahu, provedenou na základě dříve získaných informací či zkušeností, tak jak to dělají skeptici? Právě skeptici jsou proslulí svými zaručeně „logickými“ úvahami, kterými zavrhují vše nové a revoluční.
    Uvedu pro zpestření dva příklady takových suverénně vyřčených a zdánlivě „logických“ výroků z minulosti. Francouzský akademik Antoine Lavoisier (1743 - 1794), považovaný za zakladatele moderní chemie, se domníval, že vědecky dokázal neexistenci meteoritů následujícím výrokem: „Kameny nemohou padat z nebe, protože v nebi nejsou kameny.“ Pozoruhodné je i vyjádření Bavorské královské lékařské rady z roku 1837: „Zavedení železnic bylo by na úkor veřejných zdravotních poměrů, pohyb rychlejší 41 kilometrů v hodině by cestujícím nevyhnutelně způsobil mozkové otřesy a šílenství, v obecenstvu u trati pak závrať a nevolnost.“

Jak je vidno, existují i duchovní skeptici bránící průchodu nových myšlenek

 JN:   Mám připravený článek o vědeckých skepticích, ve kterém vysvětluji, že kdyby lidstvo následovalo „logické vědecké“ argumenty skeptiků, neměli bychom dnes žádné audio video. Ani vlaky, žárovky, automobily a další technické vymoženosti. Jak je vidět na příkladu pana Kováče, i v duchovní oblasti jsou skeptici, kteří brání příchodu nových myšlenek. A když nemají ty správné protiargumenty, tak neváhají používat agresivní nátlak, vyhrožování z titulu svých bývalých duchovních funkcí, zastrašování, zesměšňování. Jeho výpady jsou toho dobrým příkladem. Svými názory neprosazuje skutečný popis fungování tohoto světa a jeho duchovního pozadí. Ale prosazuje jakési intelektuální málo srozumitelné teorie, které do jisté míry platily pro dávného člověka 1. typu, pro dnešního člověka 2. typu však naprosto jasně neplatí. Příkladů pro to jsem uvedl několik.
    To, čím se jakoby snaží argumentovat, jsou jen slova, slova, slova..., nepřehledné a málo pochopitelné teorie. Běžný člověk nic takového nepotřebuje. Čistý duchovní vzestup je velmi jednoduchou záležitostí. Není k tomu potřeba žádných složitých teorií. Ale to vše bude přesvědčivě podáno v našich dalších článcích a textech. A když už panu Kováčovi chybí věcné argumenty, snaží se dodat větší váhu svým námitkám okořeněním nenávistí, agresí, výsměchem, ponižováním. Přesně to dělají vědečtí skeptici. Jistě, každého tím na chvilku vychýlí. Ale člověk, který ví, co říká, se z toho za pár minut vzpamatuje.

Je třeba i v dnešní době tajit duchovní informace?

   JN:  Ve svém dopisu panu Kováčovi Proč musí být Stará cesta nahrazena Novou duchovní cestou? jsem uvedl následující: „Až do konce 20. století byla Stará duchovní cesta jedinou možností, kterou lidstvo mělo. Proto díky i za ni. Právě Stará duchovní cesta dokázala udržet a přenést duchovní informace z dávné minulosti až do 20. století. A to mnohdy v prostředí útlaku, v podmínkách pronásledování všech těch, kteří propagovali duchovní pohled na svět. Samotná znalost, nebo dokonce další rozšiřování duchovních informací byly po dlouhé období životu nebezpečné. Logicky proto byly tyto duchovní informace přenášeny utajenými společnostmi a řády. To vše jako nezbytná podmínka zachování bezpečnosti nositelů těchto myšlenek. Přesto za to mnozí zaplatili svým životem.“
     Jak to vypadá dnes? Už nežijeme v diktatuře, která by nás za šíření informací o duchovním pozadí světa likvidovala. Rozborem minulosti se zjistilo, že nepotřebujeme magii, naopak se jí musíme plně vzdát. Jedním z důvodů utajování duchovních informací a postupů před veřejností bylo však také i možné zneužití magie a vysokých tvořivých schopností. Proto byly takové informace a schopnosti předávány jen prověřeným bytostem na určitém stupni duchovního vývoje. Právě to bylo největší riziko magie – stále existující možnost jejího zneužití proti Světlu.

LK : Každý dostane co dostat má, podle toho jak je připraven!!! Kdyby jste byl připraven, mohl by jste být přímo u zdroje a také by jste řešil problém co ANO a co NE !!! Vaše argumentace je scestná, nebo dáte dítěti jako hračku zápalky a pošlete si ho hrát do stohu slámy? Jestli ano , tak prosím je to na Vaše triko…..

Rozhodnutí uvolnit informace o duchovním pozadí světa

  JN :  některé z vrstev vnějších energetických těl jsou utkány z vláken bioenergie, další jsou tvořeny obláčky bioenergie. některé z vrstev vnějších energetických těl jsou utkány z vláken bioenergie, další jsou tvořeny obláčky bioenergie.Nicméně celkový vývoj postupně klesl do takového pádu, že nikdo nebyl skutečně schopen ověřit, kdo je připraven a kdo ne a co všechno se v hlubinách nitra adepta skrývá. Proto vyšší Světelné struktury rozhodly v 50. letech uvolnit duchovní informace pro širokou veřejnost. A proto je nezbytné dnes uvolnit i veškeré informace o používání magie v minulosti. Aby se každý mohl svobodně rozhodnout na základě úplných informací. Protože dnes už máme k dispozici i jinou variantu vývoje, tentokrát bez nebezpečné a mnohokrát zneužité magie. Cestu čistého vzestupu.

LK : Nezlobte se , ale zdá se že opravdu dodržujete zásadu: „ 99 x  opakovaná lež se po sté stává pravdou….“ Jen dál :-(

   JN :  Ať pan Kováč a další mágové ponechají volně na každém, jak se rozhodne. Ať nepoužívají zastrašování a nátlaku, aby zvýšili dojem větší důležitosti jejich staré cesty. Ať nechají na každém člověku, jestli zvolí cestu magie, cestu existence skupiny samozvaných „vyšších bytostí“, která za nás řídí svět a rozhoduje. A která přitom zastírá určité zásadní informace o metodách tohoto vedení světa. Nebo jestli zvolí cestu čistého duchovního vzestupu bez magie. Která je zároveň cestou otevření přístupu ke všem informacím z duchovního pozadí světa. Aby každý člověk měl přístup ke všem informacím, které potřebuje znát k tomu, aby byl schopen přijmout rozhodnutí optimální pro svůj další vývoj. Aby pak mohl sám za sebe převzít zodpovědnost. Je-li někdo záměrně udržován v informační neznalosti, je mu tím zároveň bráněno převzít za sebe zodpovědnost.

LK : Dnes je doba, kdy díky anonymitě a informační explozy  se řada lidí domnívá, že lze vše a bez následků. Ano Člověk Všechno může, ale né Všechno prospívá. To že je někdo schopen připomenout možné následky není vyhrožování ani strašení. Dojmy a deklarace o vlastní velikosti nechám na jiných pane Nováku!!!

    JN : Podívejme se, co se děje ve hmotě. Jsou nám zakrývány informace o tom, co skutečně našli američtí kosmonauti na Měsíci. Jsou nám záměrně zakrývány informace o kontaktech na úrovni vlád se zástupci mimozemských civilizací. Jsou nám zakrývány informace o určitých globálních operacích prováděných na planetě Zemi. Nevíme pak s jistotou, zda se jedná o snahy změnit fungování počasí na Zemi nebo snahy lépe ovládat občany apod. Vzpomeňte si na známou poučku: „Jak nahoře, tak také dole.“  Fungování duchovního pozadí světa je však vůči hmotě prvotní 2. Proč je důležité zajímat se o duchovní rovinu života a světa. To, co je prosazováno v duchovním pozadí světa, to se za nějaký čas přenese i do fungování ve hmotné rovině.
    Proto je logické, že to, co se děje dnes tady ve hmotě, je obrazem toho, co se dělo tisíce let a zřejmě stále ještě děje v duchovním pozadí světa. Nedivme se, že ve hmotě se v tuto dobu zakrývá, když dnešní duchovní pracovníci ještě dnes propagují zastírání informací o duchovním pozadí světa (viz následující odstavec). Dnešní vlády nechtějí, aby lidé viděli do kuchyně jejich skutečných praktik udržování moci, umělého regulování čehokoliv. Stejně tak ti, kteří se možná i dnes považují za duchovní vůdce lidstva, propagují zakrývání skutečných praktik duchovních institucí, které v nedávné minulosti vedly z duchovních sfér lidstvo. Skutečně - jak nahoře, tak také dole.

Jaký je postoj zastánců magie ke zveřejnění informací?

  JN :  A jaký je postoj pana Kováče ke zveřejňování informací? Mnohé lze vyčíst z jeho reakcí na kritické připomínky čtenářky Sofie na jeho webových stránkách. Cituji: „Bohužel vše má trochu jiný rozměr, který nelze naplno zveřejnit a který jsem již naznačil. Není a nemá to nic společného s lidskými emocemi a má to charakter značky STOP! Víte o tom, že jen na Zemi je inkarnováno kolem 13-ti hlavních civilizací? Ostatní tzv. malé výsadky nepočítám! Většina z nich sem byla vpuštěna, aby se učili a předali na svých rodných systémech informace a zkušenosti, které zde poznali, ale nemají se plést do současného vývoje svými náhledy a koncepcemi ze svých systémů, které nejsou až tak dobré, když byli vyslání něco se naučit....! Toto je učitelská planeta! Mohl bych psát konkretně mnoho věcí, ale nelze! Proto jsem napsal panu J.N.: " Nelžete! Nepřekrucujte! Nemaťte!" a dá se k tomu říci jen jako doplněk: "Učte se a praktikujte co jste se měl naučit, aby jste to mohl naučit své tam u Vás Doma....!“

LK : Jak by se vám líbilo, kdybych bez skrupulí napsal kdo je kdo a přesně odkud je?! Myslíte si že by nezačal pak hon na čarodějnice?! Osobně si myslím, že jsme zde všichni v lidských tělech, takže jsme dostali tu možnost být lidmi a je jedno kdo jste Vy, Já  nebo mnoho dalších, pokud stále jsme lidé a hájíme zájmy lidstva….!!! Ostatní jsem už napsal v uvedeném a citovaném dopise, patřil i vám nejen čtenářce!!! Předal jsem co předat jsme měl a tečka…..

Nepotřebujeme, aby nás dnes někdo chránil před informacemi

  JN :  Podtržením jsem zvýraznil ty úseky, ve kterých pan Kováč obhajuje další utajování informací ve směru k veřejnosti. A hraje si na někoho, kdo víc ví a kdo to nemůže říci, protože se jedná o vyšší vědění pro vyvolené? Možná také jakoby naznačuje, že člověka chrání před informacemi? Přesně takto nás chrání vlády před informacemi o kontaktech s mimozemskými civilizacemi. A před dalšími informacemi z Vesmíru, které by mohly „narušit“ náš klid. Přesně takhle to přece dělá Vatikán, který informace o minulosti trvale uzavřel ve svých tajných sejfech. Přesto se jednoho dne informace o pomoci Vatikánu nacistickým zločincům dostaly na veřejnost. Přesto se na veřejnost dostávají nové a nové informace o sexuálním zneužívání ze strany kněží a pracovníků církví.
    Dnes už přece nepotřebujeme ze strany „vyvolených“, aby nás chránili před informacemi. Ať už to pro někoho jsou vyvolené organizace a vlády řídící dnešní lidstvo, vyvolená církev, nebo pro jiného vyvolení duchovní mistři. Nastává naopak doba volného šíření informací. Potřebujeme slyšet celou pravdu o tom, co se dělo a co se děje ve hmotě i v duchovním pozadí světa. Abychom se mohli sami svobodně rozhodnout, co je pro nás optimální. Abychom mohli převzít za své rozhodnutí zodpovědnost. Pokud nám ještě dnes někdo část Pravdy záměrně zamlčuje, vystavuje nás tím cílené manipulaci, abychom se při nedostatku informací nebyli schopni rozhodnout správně.

LK :  Rozumný člověk  pokud je upozorněn na nějaké nebezpečí, nebo hrozbu , odpoví odpovídající reakcí. Pokud je to ještě z oblasti, kde je sám tento člověk prověřován, zda pochopil svou lekci, nelze mu vše říci, stačí naznačit. Pokud ten člověk má sám spojení s Vesmírem a se svým NIJ , jak o sobě tvrdí a naznačuje, neměl by být pro něj problém si sám zjistit o co jde!!! Pokud s tím máte pane Nováku problém, obraťte se na své spolupracovníky. Jen tak mimochodem paní nebo slečna Petra N. je z vás nejdále ve všem!!!

Země jako učitelská planeta podle zastánců magie?

   JN :  Chce snad výše citovanými slovy o učitelské planetě pan Kováč říci, že vývoj na planetě Zemi je tak dokonalý a správný, že je teď vyučován zástupcům desítek jiných civilizací jako vzor? Co by se tady měli naučit? Co by si od nás měli vzít jako vzor a poučení? Že by naše způsoby boje proti Temnu byly tak dokonalé? Nebo ta zdejší pokleslá duchovní etika a morálka? Nebo to celoplošné ovládnutí mnoha bytostí silami Temna? Protřete si prosím oči a podívejte se kolem sebe, jak vypadá ten váš vyučovaný vzor vývoje a ty vyučované metody vývoje. A kdo je podle vás těmi učiteli? Vesmírní lidé? Nebo Vy a jiné bytosti s vyššími informacemi, jejichž další utajování propagujete?
    V jednom ale máte pravdu, a to je to poučení. Skutečně je potřeba, abychom se všichni poučili z toho, v jaké duchovní situaci je dnes lidstvo na planetě Zemi. A jak bylo tohoto stavu dosaženo. Jak jsme došli až sem. Jakým způsobem duchovního vedení, jehož součástí byla a je i propagace magie a dalších metod manipulace a skrytého vedení. To je to pravé poučení.

LK : Zde jsou tak bohaté knihovny, že se vám o tom ani nezdá a to je ten pravý důvod zájmu o  tuto planetu a její ovládnutí!!!! Nelze některé informace zveřejnit, protože i nájezdníci jsou v období zkoušky a neví jak to dopadne….!!!

Země jako příležitost pro hledání nové koncepce vývoje

    JN:  Ano, víme, že jsou zde zrozeni zástupci mnoha dalších civilizací z jiných planet, i zástupci dávných civilizací na Zemi. I andělé, stvořitelé a duchovní bytosti z vyšších světů. Chápeme, že ve hmotě probíhá skutečná evoluce. Protože právě ve hmotě má člověk možnost duchovního vzestupu. Z pohledu duchovního nadhledu Nové duchovní cesty jde však především o jinou záležitost, než jenom někoho něco naučit.
    Co k postavení planety Země v systému světů říkají dnes vyšší duchovní síly podporující Novou duchovní cestu, se kterými komunikuji? Cituji: „Zrození zástupců dalších civilizací i bytostí z vyšších duchovních světů na planetě Zemi dává možnost přenést do vývoje na Zemi to nejlepší, co každá civilizace má nebo měla. A spojením toho nejlepšího pak poskytnout příležitost k nalezení zcela nového konceptu evoluce v kritickém období dějin nejen tohoto světa, ale celého systému světů ve Stvoření. Tedy ne pouze jako učitelská planeta, to znamená planeta k vyučování něčeho. Ale především jako planeta hledání nové koncepce vývoje.“

Rozsáhlá přeměna systému čaker dnešního člověka

   JN:  Z pohledu Nové duchovní cesty jsme sem přišli především najít novou koncepci vývoje, která zajistí záchranu světů ve Stvoření před naprostým ovládnutím ze strany Temna. Protože právě na planetě Zemi jsou z mnoha důvodů k tomuto hledání optimální podmínky. Toto všechno naznačuje, že cílem vývoje na Zemi není vyučování jakéhosi vzoru pro další civilizace. Že nejde jen o to, jak s oblibou říkají: „Přišli jsme sem naučit se učit a učit se lásce.“
    Jak mohou zde zrození zástupci jiných světů a civilizací přinést něco významného do vývoje zde na Zemi? Jak to může fungovat a jak se to přenáší? Jde o přenosy určité energetické, duchovní či hmotné výbavy, zvláštních schopností prostřednictvím všudypřítomných morfických polí Přírody, planety Země a pozemského lidstva.
    Až budu v pozdějších pokračováních psát o čakrách dnešního člověka, pak zveřejním nové informace, k jaké rozsáhlé mutaci, přeměně systému čaker člověka v posledních padesáti letech došlo právě v důsledku zrození tisíců příslušníků některých dávných civilizací. A jaký to mělo vliv na energetické fungování dnešního člověka a možnosti jeho duchovního probuzení.     Jde však také o předávání cenných zkušeností formou vydaných knih o životech v jiných světech. Nebo formou natočení filmových příběhů o jiných civilizacích. Ale také přitom jde o vzájemné karmické vyvazování bytostí z oddělených civilizací, které je nutné pro rozuzlení celkového vývoje.  

Probíhající konflikt není pouze o magii a jejím používání

    JN:  Toto je opět názorný příklad toho, že konflikt „magie NE“ proti „magie ANO“ není jen o magii. Ale současně jde o konflikt postojů „informace zveřejnit“ proti „informace dále utajovat“. A navíc je i sporem mezi: „razantní změnu vývoje na Zemi zajistí pouze zcela nová koncepce vývoje“ a „vývoj na Zemi vyučujeme jako poučení a vzor dalším civilizacím“.
Dunivé prázdné argumenty nemají s hledáním Pravdy nic společného
    JN :  Pan Kováč nás nazývá duchovní misomůsové. Opravdu originální nadávka nevyskytující se ve slovníku. Pro mé články používá přízvisko: „vzletná slova, která duní prázdnotou neznalosti“. Nebo „jak plytké jsou vaše deklamace snahy bez opravdového vědění“.

LK : Stále mne překvapujete, že neznáte tento výraz, který jsem si vypůjčil a parafrázoval od  Jana Blahoslava „Filipika proti misomusům“.Jestli budete stále tvrdit , že je to nadávka, tak se budete jen shazovat a potvrzovat o svém mučednickém nastaveni :-)

   JN : To jsou od něj skutečně dunivé, ale informačně prázdné argumenty. Proč třeba nereagoval nějakým zásadním argumentem na tvrzení, že jsme lidé 2. typu s novou výbavou? Chápu, protože není schopen vnímat, že fungování našich čaker a našeho duchovního pozadí se za tisíce let změnilo. Zůstává tak svými znalostmi stále v pohádce ztroskotané dávné Atlantidy a Egypta s nadřazenou rasou zasvěcenců nad ostatními. Sám napsal: „Ten kdo zabíjí (umrtvuje) svého Ducha anebo pomáhá umrtvovat Duchy jiných, dopustil se smrtelného přestupku, za který může být i vymazán z Knihy života.“ Když toto ví, tak proč právě to dělá sobě a druhým?

LK : To co uvádíte je pro mne nepodstatné, ikdyž možná pro vás je to důležité, protože ve vaší koncepci výlučnosti nových lidí (a vy k nim jistě patříte, že?). Stejně se rodí –inkarnují bytosti, které mají něčím projít a jestli do starého modelu BMW nebo do nového modelu Nové značky Hybridu, pro mne je to v tuto chvíli jedno. Omlouvám se za své ignorantství, ale mívám ve zvyku říkat jasně a zřetelně co si myslím, jaký mám názor a co vím s naprostou jistotou….!!!

Kdo často používá temné praktiky, stane se temným

    Kdo z bytostí Světla často používá ve svém chování temné praktiky, stane se jednoho dne temným. Kdo brání svoje mocenské výsady a možnost manipulace s druhými, stane se temným. Kdo obhajuje svá privilegia a práva daná magií, stane se jednoho dne temným. Kdo brání průchodu nové vyšší Pravdy, stane se jednoho dne temným. Na tomto světě jsou dvě strany, dvě formy existence. Strana světla funguje na pravotočivé bioenergie a strana temna fungující na bioenergiích levotočivých. To je realita. A důležité je dnes, aby se každý člověk naučil odlišovat svým pocitem pravotočivé energie od levotočivých. Duchovní vzestup tuto možnost přirozeně probouzí.

Přechod bytosti k temnu pozná každý kolem, jen ne dotyčný sám

    Přechod k Temnu u bytosti, která dříve patřila ke Světlu, jsem už vícekrát vnímal v přímém přenosu. Pozná to většina lidí kolem dotyčného. Jen on sám to neví, nedokáže to rozpoznat a nikdy to neuzná. Pouze každý další kolem vnímá, jak se ze dne na den z přítele, kamaráda, manžele, ze spolehlivého a obětavého člověka stává tvrdý nesmlouvavý agresor. Který je odhodlán svojí nenávistí zničit a zastavit tu stranu, které byl původně zástupcem. Stává se agresorem a ničitelem toho samého, co dříve sám budoval. Taková je realita dnešního světa. Taková je realita současnosti i dávné minulosti.

Právě osobní mocenská privilegia jsou častou příčinou přechodu k Temnu

    Co nejvíce napomáhá takovému krkolomnému obratu? Už jsem to uvedl v 7. První a Druhý plán Stvořitelů, lidstvo 1. a 2. typu, na příkladu původně nejvyššího a prvního světelného anděla Melkora, který se postavil proti svým druhům a byl odhodlán zničit všechno, co oni vytvořili. Právě postavení být prvním, nejvyšším, mít zvláštní osobní privilegia – to všechno se často stává zárodkem budoucího přechodu k temnu. Proto jsem odpůrcem magie a všech dalších metod manipulace a ovládání. Jestli cokoliv může být zneužito, tak už to v minulosti bylo zneužito a bude se to zase opakovat. Jediná možnost, jak zabránit dalšímu zneužívání magie, bylo vyškrtnout ji z morfických polí planety Země. Zajistit postupně, aby její funkčnost v pravou chvíli skončila.
    Tak to rozhodla sama Příroda. Tak to rozhodla planeta Země. Tak to rozhodly vyšší duchovní síly, které pomáhají s přechodem lidstva na novou cestu skutečného vzestupu. A tak o tom rozhoduje každý člověk, který se dostane na cestu vzestupu a nebojí se vystoupit proti všem umělým praktikám a technikám nadvlády jednoho člověka nad druhým. Jak už jsem uvedl, o magii napíšu samostatný článek, který jsem původně neplánoval. Situace si to však vyžádala.
Už z nás udělal i agenty NWO
  JN :  Největší překvapení z tvořivé dílny pana Kováče mne ovšem čekalo 17.2.2010 na Osudu. To už je opravdu provokace. Za to, že jsme napsali články bez pokusu někomu vnucovat naše informace. A za to, že jsme se tvrdě ohradili proti výpadům a výhrůžkám pana Kováče, on píše:  „Rodí se nová sekta, která bude brzdit rozvoj opravdové duchovní práce.“ „Pod rádoby dobře působícími slovy... se skrývá doktrína NWO a jejích loutkařů...“
    Tak to už jste, pane bývalý kolego na straně Světla, opravdu přehnal. Agresivita vašich psaných myšlenek a výpadů proti nám zřejmě nemá hranic. Pokud někdo ještě nezná zkratku NWO, jedná se o Nový světový řád prosazovaný podle mnoha zdrojů nejbohatšími skupinami lidí na této planetě, viz Osud.cz.

LK :     Pokud vzpomínáte, už když jste ke mně chodil, tak jsem Vám říkal že jste Koordinátor a nechtěl jsem vyslovit podrobnosti před ostatními . Vy jste naznačoval, že víte co myslím. Řekl jsem Vám jasně, aby jste se učil poznání, které budete potřebovat doma. Právě z Vašich domovských rovin přicházeli právě ty věci , které nyní tak pranýřujete….!!! Takže buď to víte a pak špínu, kterou jste zde nějakým způsobem nanesli, nedávejte k odpovědnosti jiným . Pokud to nevíte odkud jste, tak prosím svou prací nepokračujte v tom čemu se říká, manipulace, plíživé zotročování a vytváření chaosu. Nakonec o té sektě, nehovořil jsem jen o Vás, protože Vy jste jen okrajový proud , hlavního proudu k ustanovení nového paradigmatu, ale bohužel otrockého a nesvobodného, takže si až tak zase nefanděte (smích).

Jak vypadala situace na konci 20. století?

    Nevnímám, že by dnes byla katastrofa na pořadu dne. Ale před koncem 20. století tomu tak bylo. Všechny knihy, které se zpřístupnily lidem v naší republice v 90. letech 20. století, to všechno jsou staré informace přebírané z dávných textů. Všechno je to staré a mnohé z toho již neaktuální. Přesto většina z nás dostala tyto informace o Staré duchovní cestě až na konci 20. století. A tehdy nám to všechno připadalo úplně nové, protože dříve jsme tu příležitost neměli.
    Někteří se však už tehdy dokázali zamyslet nad tím, kam nás tato cesta dovedla. Stačilo se podívat, kam směřovalo lidstvo na konci 20. století. Co tehdy předpovídaly vize celé řady proroků? Většina proroků na konci 20. století předpovídala katastrofu. Skuteční proroci jsou jasnovidci, kteří jsou schopni se za určitých podmínek propojit s možnou budoucností. Takže někteří z nich skutečně viděli vize budoucích událostí. Vnímali to jako reálný děj. Byla to pravděpodobná budoucnost. Bylo to varování pro lidstvo, že pokud neudělá zásadní přeměnu, jeho vývoj může směřovat až ke katastrofě.
    Proč sem do hmoty sestoupili všichni ti duchovní mistři a všichni ti zástupci civilizací z jiných planet i dávných civilizací na Zemi? Aby znovu a znovu připomínali a opakovali staré informace, které se přenášejí z Věku na Věk? Nikoliv, sestoupili sem proto, aby se mezi nimi našli někteří, co budou schopni všechny dosavadní informace tady ve hmotě zpracovat a pokusit se najít novou cestu.

...

 

Urychlíme vydávání dalších informací o cestě čistého vzestupu

    Naše reakce je následující. Rozhodli jsme se urychlit vydávání našich článků o filozofii Nové duchovní cesty a o informacích, které tato cesta čistého vzestupu přináší. K pochopení základů této filozofie bude potřeba přečíst prvních zhruba 20 článků. Pak budou následovat další podrobná doporučení, jak se dostat na cestu duchovního vzestupu. Budou podrobně diskutovány otázky výživy člověka a fungování jeho čaker. Články budou vydávány v takovém tempu, jak jen to bude fyzicky možné. Protože vnímáme, že vývoj si to žádá a při nedostatečné informovanosti nelze po nikom chtít, aby se dokázal rozhodnout. Znovu však opakuji, že naším úkolem není nikoho přesvědčovat. Stáváme se pouze zprostředkovateli nové příležitosti pro každého člověka.
    To je vše, co jsem se rozhodl vám čtenářům našich webových stránek v této chvíli sdělit. Nejsem tady však pouze sám za sebe. Mluvím i za další své kolegy, spolupracovníky. Kteří mi pomáhají tvořit a dolaďovat předkládané informace. Kteří mi pomáhají s úpravou textů do konečné, jasné, přehledné a srozumitelné podoby. Kteří pomáhají s přijímáním nové Pravdy prostřednictvím duchovních komunikací s těmi silami Světla, na které máme při svém trvalém vzestupu v tom období napojení.
 © Jiří Novák, únor 2010

 

LK: Dovolil jsem si tento způsob odpovědi na článek pana J.Nováka, protože rozsah toho co napsal je opravdu obdivuhodný, ale pro skutečné sledování myšlenek pana JN a mne  by byla pro čtenáře asi  činnost nemožná a nezvládnutelná. Nic jsem nezměnil z toho co pan JN  napsal , jen jsem vložil svůj komentář k tomu  co bylo vyřčeno – napsáno, myslím že je to přehlednější. Nereagoval jsem na vše, protože  není důvod se vším polemizovat, jenom proto že je to od pana Nováka.
O co  říci k závěru ? Snad jen to, že ať  už dostanu nebo ne první výtisk od autora knížky, přečtu si jí velice pozorně a pokud mne „probudí“ tato kniha, budu ten který se omluví a  to veřejně. Jsem schopen vlastní sebereflexe a nečiní mi to problém, když poznám PERLU!
Takže pane Jiří NOVÁKU, prosím vypěstujte PERLU, opravdové hodnoty a uděláte radost všem a mě obzvláště, protože budu vědět, že jsem byl při tom…!

Zpět