Neohrožení bojovníci, bez bázně a hany za „skutečnou“ PRAVDU a SVĚTLO ? - 3.díl

11.03.2010 20:48

Luděk Kováč : Na stránkách www.novaduchovnicesta.cz píše pan Jiří Novák svůj článek č.14 . Vzhledem k tomu, že kromě svých vlastních tezí si přidává nesmyslné teze proti opravdové nauce a opravdovému vědění, je nutno ukázat v čem se nejen mýlí, ale především v čem podle nás svádí z Cesty hledající.

 

14. Důsledky nepochopení rozdílů dvojího lidstva

Nepochopení rozdílů dvojího lidstva v historii planety Země je tou skutečností, která dnes nejvíce deformuje vývoj. A která vede lidstvo k tomu, aby kráčelo po slepých duchovních cestách, které nevedou tam, kam dnes potřebujeme. Pokud nás někdo považuje za dávného člověka, který postupně svým vývojem duchovně zdegeneroval až do podoby dnešního člověka se zastřeným vědomím, pak podle něj je jediným východiskem pokusit se o návrat zpět k původní harmonii, schopnostem a výbavě. A bude propagovat magii, systém zasvěcení a praktiky dávného lidstva. Pokud ale dokážeme přijmout a zpracovat informaci, že nejsme dávní lidé, kteří duchovně poklesli, ale zcela nová varianta člověka, pak řešení je úplně jiné. Nastává teď doba, kdy je potřeba, abychom se vzchopili, a vydali se cestou, která nám novým lidem byla předurčena, a která je pro nás správná. Na této cestě se člověk stává nedílnou součástí Přírody, planety Země a Vesmíru. Tím pádem se stává přirozenou součástí i jejich vědomí a informačních polí.  

LK: Již v samotné anotaci článku jsou zavádějící informace, ale vlastní vysvětlení udělám v průběhu jednotlivých odstavců.

Srovnání lidstva 1. a 2. typu
V článcích 7. První a Druhý plán Stvořitelů, lidstvo 1. a 2. typu a 8. Druhý plán Stvořitelů - dnešní lidstvo jsem vysvětlil, že na planetě Zemi byly v dávné minulosti postupně vysazeny dva zřetelně odlišné typy lidských bytostí. Člověk 1. typu s rozsáhlými magickými tvořivými schopnostmi, dlouhým věkem v řádech tisíců let a otevřeným duchovním vědomím. Které mu umožňovalo vnímání jak hmotného světa, tak také jeho nehmotného duchovního pozadí. Člověk 1. typu byl z našeho pohledu velmi vyspělý. Měl schopnosti, které jsou dnes pro mnohé běžně nedosažitelné. A přesto ve svém vývoji zklamal a nedokázal najít cestu k duchovnímu vzestupu a k trvalé prosperitě. Jednoduše proto, že nebyl schopen vzdorovat temným silám, které začaly postupně ovládat hmotný svět i jeho duchovní pozadí.
Proto mnohem později přišel druhý pokus, vysazení nového člověka 2. typu. Má zastřené duchovní vědomí. To znamená, že běžně nedokáže vnímat duchovní pozadí světa. Dožívá se krátkého věku a nemá tvořivé schopnosti měnit strukturu hmoty. Má však jednu ohromnou přednost – schopnost neomezeného vzestupu přes všechny duchovní úrovně a prahy. A to proto, že do každého nového člověka byl vložen zárodek energie samotného Stvořitele v podobě životní jiskry. Některé z dnešních textů sice píší o životní jiskře, ale autoři si přitom neuvědomují a nerozlišují, že člověk 1. typu tuto podobu životní jiskry v sobě neměl, zatímco nový člověk druhého typu ji v sobě má.

LK: Autor tohoto článku se soustavně snaží o zjednodušený přístup v podobě vysazení lidí dvou typů a na tom všem se snaží postavit celé své dílo Nové Duchovní Cesty. Bylo mnoho tzv. upgradů tělesné a éterické formy, citově-emoční formy a samozřejmě sada dílčích upgradů naší Mysli, což je vlastně rozdělení mentálního těl na tři samostatné složky, které se mimo jiné ještě dokončují, aby při přechodu do vyšších dimenzí se stali absolutními a samostatnými těly pro život ve vyšších dimenzích. Autor zde hovoří o životní jiskře, ale už jen způsob jak odnímá lidem 1. Typu tento základní kámen lidství, jej kvalifikuje do kategorie neznalých.
Všichni kdo jsou stvořeni do lidské podoby nebo se dobrovolně rozhodnou do této podoby a údělu vejít, obdrží to, čemu se říká nesmrtelnost a to je že získají tzv. životní Pra-atom. Nebudeme se zabývat těmi, co se dobrovolně rozhodli stát se lidmi, ale těmi, co jsou od počátku svého vzniku lidmi. Vzešli z tzv. Panenských duchů, kteří se vydali na pouť sebezdokonalování k obrazu svého Stvořitele a to že byli vysazování, či spíše přijali biologické formy od různých Tvůrců podle různých plánů, vývojových fází Evolučního vývoje a Vln, to na tom nic nemění, že prapůvod Stvoření lidského ducha je dílo jen samotného Stvořitele!!!

Nepochopení rozdílů dvojího lidstva dnes nejvíce deformuje vývoj
A proč se k tomu tématu vracím ještě jednou? Nepochopení rozdílů dvojího lidstva v historii planety Země a lidské civilizace je tou skutečností, která dnes nejvíce deformuje vývoj. Je tou záležitostí, která i dnes svádí drtivou většinu duchovně uvažující části lidstva k tomu, aby kráčela po slepých duchovních cestách, které nevedou tam, kam dnes potřebujeme. Čítankovým případem toho jsou adepti magie, kteří našim informacím vyčítají všechno možné. Jen o tom rozhodujícím, klíčovém, vlastně vůbec nemluví. Jako kdyby si zásadních myšlenek našich textů a argumentů, které uvádíme na podporu svých tvrzení, vůbec nevšimli.

LK: Zde se nabízí otázka, kdo je to My a zároveň kam kdo potřebuje, aby cesty lidstva vedly ?! To že vybavení, respektive otevření vnitřních přístupových možností, které jsou odvisle od dosažené úrovně jednotlivce zdá se, jako různorodé, ale je jen skutečně zdánlivé. Pokud by jednotlivec byl schopen svým životem z hlediska opravdové čistoty a osobní aktivitou skutečně růst, postupně by se mu otevírali všechny úrovně a i ten co se jeví jako jedinec neschopný samostatného života (promiňte mi tento slovní obrat), by se jevil jako génius. Každý má možnost svým osobním přístupem a jasně definovaným způsobem se rozvinout, že mu budou zpřístupněny takové možnosti, které se i dnes někomu jeví jako magické, či černomagické, přičemž je to dar z Ducha Svatého, tak jak kdysi říkal Ježíš: …. Budete činit daleko větší zázraky, než jaké dnes konám já…!!!
Bylo by dobré, aby autor tohoto článku pan Jiří Novák konečně přestal strašit magií, jako něčím co je potřeba naprosto důsledně potírat například upalováním na hranici nebo ukřižováním. Pane kolego, tyto doby kdy se muselo skutečné poznání maskovat a ukrývat před přesně takovými fanatiky, jako jste vy a vám podobní jsou doufám už pryč. Dnešní hlídači skutečného poznání se snaží za každou cenu bagatelizovat a zesměšnit již dávno poznané jinými prostředky než klasickou materiální vědou. Proto jim dělá potíže již dávno poznané a verifikované dostat do běžného povědomí. Aby to mohli provést, vymýšlí nové názvy a různými kamuflážemi, si přihřívají svou polívčičku, za kterou chtějí pocty a uznání, které jim nepatří. Velice mi to připomíná autora článku. Místo, aby poctivě pracoval na sobě bez vymýšlení kombinací n-tého řádu, různými konstrukcemi se snaží ukázat rádoby něco nového, ale je to naskrz falešné. Vše co píše, bylo již dávno mnoha směry více či méně komplexně popsáno a žito (mystika, jóga, magie, tao atd.).
Takže co je Magie? Magie je souhrn znalostí a vědění, který se týká všech rovin Stvoření. Dává odpovědi na to co materialistická věda a různá restriktivní náboženství zatajují nebo brání před skutečným poznáním, protože by ztratili moc nad svými ovečkami. Komu tedy vadí skutečné znalosti? Kdo potřebuje, aby lidstvo bylo neznalé a bezmocné? Magie je nástroj poznání a záleží na každém, jak nástroj použije a bude užívat!!! Každý má svobodnou vůli, takže nechť autor a jemu podobní nechají strašení, ať každý sám posoudí, jestli ta či ona část vědění jej posune dál nebo ne….!

Právě myšlenka lidstva dvojího typu nepochází od nás. Ale objevila se ve více dávných textech, např. knihy J.R.R. Tolkiena (Silmarillion – Mýty a legendy Středozemě, Pán prstenů), Henochovy texty, legendární Kniha Dhyanů, o které píše již Helena Petrovna Blavatská a další prameny, které uvádí Ivo Wiesner ve své knize Stezka draka.
My jsme ovšem tuto myšlenku dovedli dál a sledujeme i důsledky, které z toho vyplývají pro dnešní svět. Důsledky, se kterými si jiné texty už často nevědí rady. A především se nám podařilo vysvětlit řadu rozporů, které vyplývají z nepochopení existence lidstva dvojího typu. Tomu bude věnován tento článek i další témata (viz články 16. Magie ANO nebo NE? A další článek 19. Největší omyly Staré duchovní cesty).
Není to tedy „naše radikální teorie“, jak někteří naznačují. Jde pouze o podrobnější vysvětlení skutečnosti o existenci lidstva dvojího typu. Skutečnosti, která je potvrzena řadou jiných zdrojů. Toto považuji za důležité a nezbytné ještě jednou podrobně rozebrat předtím, než bude uveřejněn článek o magii, kde už na to nebude místo.

LK: Když vezmu díla našich známých autorů pro děti, například „Honzíkova cesta, Malý Bobeš“ či jiné dětské knížky, najdu v nich více duchovna než v Tolkienovi a Wiesnerovi. Dělám si vlastně legraci, protože tolik překroucenin, co je právě v těchto dílech se jen tak nevidí. U Tolkiena se to dá pochopit, ale u Wiesnera dost těžko. Paní Blavatská, je brána jako velice seriozní autorka, ale řada informací byla převzata nepřesně a hlavně nebyly správně pochopeny. Henochovy texty bez znalosti opravdové magie a kabaly, je pro čtenáře něco jako dýmající zrcadlo nebo křišťálová koule, do které se mohu dívat hodiny, ale nic neuvidím a to co mi Mysl nabídne je jen přelud skutečna. Myslím si, že autor tohoto článku není schopen plně pochopit tzv. Henochovy texty ani v historických souvislostech, natož skutečného významu, toho co se zde sděluje. Bez skutečných znalostí nelze pochopit obsah tohoto díla, pokud tedy má tyto znalosti (o čemž silně pochybuji), kde je vzal, když ne z magie?! Pokud je má, proč svým čtenářům brání poznat tyto znalosti? Když je nemá, proč píše o něčem, čemu nerozumí?
Patřím mezi „ty některé“ , i když neříkám, že informace a teorie „Nová Duchovní Cesta“ jsou radikální!!! Zato však říkám zcela jasně, že jsou scestné a klamavé, protože brání skutečnému poznání, zatracují to, čemu nerozumí a vymýšlí prapodivnou interpretací rádoby skutečných duchovních zdrojů z minulosti, teorie bez skutečného a nového obsahu. To, že byste měli žít podle nějakého skutečného základu (obecně akceptovatelný morální i lidský kodex snad není nic nového a měl by být samozřejmosti, o které se nemusí halasně diskutovat!!!), je věcí každého člověka a měl by být součástí výchovy již v rodinách od kolébky. Když tomu tak nebylo, měli bychom díky božskému principu v nás, to jest díky svědomí, rozpoznat co je dobré a co až tak dobré již není. K tomu nepotřebuji scestnou interpretaci o vysazení člověka 1. a 2. Typu. Jestli má v sobě někdo Božskou jiskru nebo nemá (má jí každý člověk, jen někteří z nás jí tak zahlušili, že se zdá jako by tam nikdy nebyla), člověk pozná velice snadno a jestli to nechce poznat, tak mu žádná informace k tomu nepomůže, po období takzvané karenční doby nastupuje karmický zákon, který platí pro všechny stejně a ten dovede každého, aby pochopil, že něco přehlušuje, co mu říká: „To není moc dobré!“

Důsledky nepochopení rozdílů dvojího lidstva
Jaké jsou důsledky toho, že ti, co mají za úkol přenášet do hmoty informace, nepochopili rozdíly dvojího lidstva? Je to jednoduché. Dívají se na dnešního člověka pořád jako na člověka 1. typu, příslušníka dávných civilizací. A snaží se dnešního člověka navádět na cestu, kterou šlo nebo mělo jít dávné lidstvo. Jako kdybychom dnes byli jen pouhými zdegenerovanými potomky vyspělých bytostí z dávné Atlantidy.

LK: Nikdo nikoho nenavádí a opravdový zasvěcenec nebo adept zasvěcenectví skutečného poznání vidí v každém člověku bratra, i kdyby to byl inkarnovaný bílý velkonosý, nebo ještě něco zvláštnějšího (smích). Je připraven pomoci otevřeně a i skrytě v každou chvíli života a svou službou Vědomě pozvedává spící lidstvo….!

Pokud nás někdo považuje za dávného člověka, který postupně svým vývojem duchovně zdegeneroval až do podoby dnešního člověka se zastřeným vědomím, pak podle něj je jediným východiskem pokusit se o návrat zpět k původní harmonii, schopnostem a výbavě. Jedině to je pro něj logické. S tím lze naprosto souhlasit. Problém tedy není v tom, že by nesprávně vyvozovali. Problém je v tom, že mají špatné výchozí informace.

LK: Zde není místo pro žádné pokusy, zde je život, který se odehrává na mnoha pláních a rovinách najednou. To co je hlavním úkolem pro některé, je jen nezbytně nutnou podmínkou toho co Život má přinést a čemu se říká evoluční vývoj!!! Harmonie je tou nezbytnou podmínkou. Úkolem je plné multidimenzionální Vědomí každého jednotlivce! Takže problém je v tom, že autor a jeho přátelé mají špatné výchozí informace….

Pokud ale dokážeme přijmout a zpracovat informaci, že nejsme pokleslí dávní lidé, ale zcela jiná varianta člověka, pak řešení je úplně jiné. Potřebujeme naopak najít novou duchovní cestu, typickou a výhodnou právě pro nás. Cestu, která nás nevrací do žádné minulosti. Cestu, která dokáže probudit a přivést do projevení ty zvláštní schopnosti, které máme my noví lidé navíc. A jaké jsou to schopnosti a přednosti? Máme v sobě ukrytu možnost neomezeného vzestupu přes všechny bariéry a duchovní prahy. A konstrukce naší nové bytosti nám umožňuje lépe odolávat mentálnímu násilí temných sil a dává nám lepší nástroje pro boj s temnem. Taková je realita.

LK: „Potřebujeme naopak najít novou duchovní cestu, typickou a výhodnou právě pro nás.“, říká pan Novák jménem „ Nové duchovní cesty“, ale nelze se nezeptat co tím myslí a co považují za „typické a výhodné právě pro ně“. Je to snad lenost, pohodlnost a snaha dostat vše bez práce na sobě? Není to právě to chytračení, o kterém jsem se již několikrát zmínil v dřívějších polemikách? Pokud hlavní měřítko duchovnosti je přijetí teze o své výjimečnosti v podobě nálepky „ My lidé 2. Typu“, dále přijetí fantaskní teorie levo a pravo točivosti, no a jednoznačné odmítnutí všech skutečných znalostí, kterým se říká souhrnně magie, tak být nevědomý, tak určitě jsem jeden z prvních Vašich oddaných členů. Bohu díky za to (z celého svého Srdce), že nejsem až tak vnitřně zatemnělý a že můj Duch je již delší dobu živý, probuzený, vyrostlí z dětských střevíčků, prošlý jinošstvím a ustanovený do vnitřního kněžského, učitelského a lékařského stavu! “Bože, děkuji za vše a prosím za všechny bratry a sestry, aby dosáhli stejné milosti, jakou jsi mi poskytnul již dnes!“

Tato realita, o které hovoří autor článku, je opět scestně vyložena, protože každý člověk má popsaný list prožitých životů. Někdo více někdo méně, podle toho kdy jako panenský duch vstoupil do vývoje. Každý má svou minulost a budoucnost. Každý musí projít svými lekcemi života a nikdo není schopen předběhnout svou vývojovou evoluční vlnu více než o jeden cyklus. Znamená to, že může vstoupit do předchozí vývojové linie, to je do vlny, která je nyní dále a je pro naší vývojovou vlnu něco jako průkopník. Pokud je někdo opozdilejší, tak se může opozdit a zůstat v té co nastoupí po nás, až odejdeme odsud (už je to hodně blízko) Ti co zde zůstanou, nejsou ti samí lidé, co jsou zde, budou to noví lidé z jiné vývojové linie (dnešní zástupci říše zvířat) a naši opozdilci ve vývoji. Sami zde pak budou jako učitelé i žáci, protože budou muset dohnat zameškané a přestoupit někdy v průběhu několika inkarnací do vlastní vývojové linie.
Ty proklamované schopnosti a přednosti, má každý člověk, protože to bylo dáno do vínku každému člověku jako dar od svého Stvořitele, aby věděl, že může se vrátit do domu svého Otce kdykoliv a jeho návrat bude oslaven, jako návrat ztraceného syna. On /Ona, nikdy nebyli ztraceni, jen zapomněli, kým jsou a kam patří. Návrat je rychlý pro ty co si vzpomenou a vydají se na cestu zpět. Znovu budou panenští, jen jejich panenskost bude mít charakter ryzosti. Takže žádné upřednostňování, před jakýmkoliv bratrem nebo sestrou na cestě.

Dejme si konečně informace dohromady a začněme jednat
Tak zanechme planého diskutování a konečně přijměme jako fakt, že jsme noví lidé 2. typu. A udělejme všechno pro to, abychom v sobě svoji mimořádnou schopnost vzestupu dokázali probudit. Nikomu však neříkám – vy s tím začněte, potřebujeme konečně odvážlivce, kdo bude první a kdo tu cestu pro ostatní prorazí. Naopak říkám – tato cesta je již proražena a řada lidí si ve svých životech potvrzuje, že tato cesta je reálná, proveditelná a přináší právě probuzení těch možností, které jsou pro dnešní dobu rozhodující.
V tomto článku znovu vysvětlím, že stará cesta nejen, že tuto schopnost neomezeného vzestupu neprobouzí, ale dokonce o ní jakoby vůbec neví. Proto se může stát, že většina knih a duchovních učitelů propaguje dnes jako správnou cestu to, co pro nového člověka není vhodné. Jinými slovy – nedoporučují dnešnímu člověku správnou cestu, která je pro něj optimální vzhledem k nové výbavě, kterou dostal. Místo toho vehementně doporučují staré cesty, které pro nového člověka představují slepé uličky.

LK: Mohl bych výše uvedené přejít blahosklonným mlčení, ale je nutno vydat svědectví! Ptám se autora pana Jiřího Nováka: „ Kdo prorazil tu Vaší cestu? Vy a Vaši přátelé?“ Vy jste zde již cca 150.000 let jezdil na služební cesty se svými přáteli a pomáhal jste pozvedat lidstvo ze stavů zvířeckosti a absolutní temnoty ducha? Vy jste se nechal mučit a ponižovat od tzv. mocných tohoto světa? Vy jste se zřekl všeho, co by Vám ulehčilo pobyt zde na Zemi, ač jste z jiných rovin a vše na co si pomyslíte, se okamžitě realizuje? Jste to Vy a Vaší přátelé, kdo měl moc měnit vše, na co se podívá, a přesto jste to nikdy neudělal? Jste to Vy, kdo se zřekl všech svých schopností, aby ve slabé chvilce toho nikdy nezneužil, byť v dobré víře? Jste to Vy, kdo přerušil se svým skutečným „Já Jsem“ spojení, aby byl jako ostatní? Mohl bych panu J.N. položit ještě více osobnější otázky, ale proč, když vím, že by mi musel odpovědět po pravdě „Nevím nebo Ne!“ Jsou to jiní Bratři a Sestry na Cestě, kteří zcela nesobecky přijali tento úkol a splnili jej. Je připravena Cesta přechodu do vyšších rovin z této učednické planety a Vy na tom nemáte žádné zásluhy! Zde však nejde o zásluhy, ale o to aby co nejvíce lidí bylo schopno Vědomě prostoupit a pomáhat prostoupit jiným. Toto je úkol následujícího období a ne mlácení prázdné slámy v podobě „ My lidé 2. Typu…“ atd.!

Pouze hloubkovou analýzou lze zjistit, proč mnoho knih hlásá tutéž nepravdu
Drtivá většina nesprávných tezí současných duchovních nauk je důsledkem nepochopení rozdílů mezi lidstvem 1. a 2. typu. Proto uvedená tvrzení často neodpovídají reálné situaci, ve které se nacházíme. Proto uváděné teorie nepopisují správně duchovní fungování dnešního člověka. Proto jsou v informacích předávaných mnohými knihami s duchovním zaměřením značné nepřesnosti i zjevné rozpory.

LK: Je to jednoduché a autor je toho zářným příkladem. Opisují jeden od druhého, bez skutečných znalostí Pravdy anebo její podstaty!

Když se však řada lidí snaží tvrdit totéž a přitom si to vzájemně odporuje, nebo to dokonce odporuje vlastní zkušenosti člověka, je třeba najít důvod, proč to autoři tvrdí a kde takový názor vznikl. A právě takovou analýzou obvykle dokážeme odhalit vyšší hladinu pravdy. I já jsem takto došel za pomoci Kosmického vědomí k pochopení rozporů v mnoha vydávaných knihách a k odhalení rozdílů mezi člověkem 1. a 2. typu. 

LK: Pan J.N. má Kosmické Vědomí? Kdyby se jen trochu dotkl, byl by zdrojem skutečného Moudra, ale bohužel vidím jen úhledně podané slátaniny.

Nepochopení rozdílů dvojího lidstva má řadu negativních důsledků pro nás samotné i náš další vývoj. Některé z nich detailně rozeberu v tomto pokračování, u dalších bude pouze stručné hodnocení a odkaz na článek, ve kterém záležitost rozeberu podrobněji. Začneme bod po bodu počínaje těmi nejdůležitějšími důsledky, které vyplývají z toho, že ti, co tady na Zemi hlásají duchovní informace, nepochopili, že jsme již nové lidstvo 2. typu.

LK: Bohužel mezi tuto vyvolenou smetánku nepatřím, protože hlásám a učím opravdové vědění neboli magii, mám rohy, kopyta, ocas s bambulí a zůstane po mně všude jen puch, oheň a síra, že ?!
Argumentace pana J.N. je nejen nepochopitelná, ale především už otřepaná a je s podivem kolik lidí mu dobře zabalený bezobsažný obal je schopno uvěřit (smutný úsměv)

Stará duchovní cesta – cesta ke svému vnitřnímu duchu
Jestliže bereme v úvahu, že nehledáme cestu temného duchovního vzestupu, cestu k temnému osvícení a vazbu na levotočivé bioenergie, pak pro člověka v dnešním světě už zbývají pouze dvě zásadně odlišné duchovní orientace, a tím i dvě možné cesty duchovního růstu a vzestupu. První z duchovních cest byla a je doposud propagována drtivou většinou knih s duchovní tématikou a většinou duchovních učitelů předávajících své informace formou přednášek a seminářů.
    Tuto původní cestu lze chápat jako vnitřní cestu nebo cestu do svého středu, ke svému vnitřnímu duchu. Na této cestě je člověk vázán na lidské Duchovní hierarchie (k tomu se podrobněji vrátím ještě v tomto textu). Toto byla cesta typická pro dávné lidstvo 1. typu na Zemi i mimozemské civilizace 1. typu stvořené podle Prvního plánu Stvořitelů. Na této cestě člověk meditacemi směřuje dovnitř do svého astrálního a duchovního srdce, která jsou součástí vnitřního astrálního ducha.

LK: To co je zde výše naznačeno než popsáno, je pohled člověka, který vůbec neví co skutečná Cesta je a jak byla učena dříve, jak se vyvíjela podle stupně dosažené jednotlivci i lidstva jako celku. To, že je zde a vždy to tak bylo, mnoho těch kteří se chtěli podělit o své získané informace a tím ukojit touhu i zvědavost lidí, je pochopitelné. Jen né všichní, kteří se chtějí dělit o poznané jsou skutečnými učiteli! Učitel, pravý učitel je především knězem a Lékařem Duší. Není jim, když to chce, ale je povolán do tohoto stavu vnitřními pochody, které není schopen ovlivnit, kromě trvalé práce na sobě po mnoha stovek inkarnací na různých místech Stvoření. Tato povolanost je jeden z takzvaných mystických pochodů (zasvěcení), který probíhá skrze Ducha svatého. Nikdo jiný není schopen udělit toto zasvěcení!!! Toto zasvěcení je velice důležité a odpovědné, je to sice ocenění předchozí práce na sobě a pro druhé, ale především to je obrovský závazek pro další sebezdokonalování…!!! Přál bych každému, aby tento stav dosáhl a byl povolán k této službě, ale to se nesmí-nemá chytračit a hledat co je pro mne výhodné….

Člověk 1. typu tak směřuje ke svému prvotnímu principu, k nehmotnému duchu, ze kterého původně vzešel. Stále více se tak snaží odchylovat od svého fyzického těla. Až nakonec dosáhne osvícení, tedy ztotožnění se se svým duchem. A získává pocit, že toto osvícení mu dává možnost přebývat výhradně v nehmotných sférách. A myslí si pak, že mimo hmotu pokračuje vyšší forma jeho evoluce. Že v tomto nehmotném světě má možnost ještě více se přiblížit Bohu nebo se dokonce vnitřně ztotožnit s Bohem, se svým Božským Já.

LK: Úkolem každého člověka (inkarnovaného nebo neinkarnovaného) je dosahovat a dosáhnout multidimenzionality jak ve Vědomí, tak i v tělech. Tento úkol je dán cílem toho proč to tak má být! Než bude cíle dosaženo, má takto probuzený a částečně realizovaný člověk jiné, víceúrovňové možnosti učení a jsou mu přidělovány již úkoly-mise od Stvořitele všech Stvořitelů. Snad je to dostatečně vyjádřeno v následujícím:
„Hle mé dítě, již začínáš odrůstat dětským střevíčkům ... Nechť Tvé hry jsou přípravou na dobu zrání a prvních úkolů, abych tě po Eónech Věků cest a stáží, mohl vyslat do částí své Nicoty, kde po vzoru Otců stvoříš Stvoření, ke svému obrazu a Tvých zákonů, k Tvé i Mé slávě tak, aby si i Ty jednou mohl vyslat své Syny !“
Toto je CÍL snažení a k tomu směřuje předurčenost lidstva, osídlit neosídlené a pokračovat v Novém Evolučním Kroku!

Člověk 1. typu zůstává trvale uvězněn v tomto Vesmíru
Proč je to pro člověka 1. typu přirozené, aby nestoupal dál a výš mimo tento Vesmír? Protože byl stvořen zhušťováním energií Vesmíru a až následně oděn do hmotných těl (viz Ivo Wiesner: Děti moudrých draků, str. 32). To jej předurčuje k tomu, aby svojí harmonií zůstal trvale uvězněn uvnitř tohoto Vesmíru. Nikdy však nemůže dál. Bůh se pro něj stává nedosažitelnou modlou, ke které se může nejvýše přiblížit, ale nikdy se s ní nemůže dokonale ztotožnit. Nemá pro to vnitřní předpoklady. Nebyl do něj vložen kousek energie samotného Stvořitele, který by ztotožnění s Bohem umožňoval. 

LK: Bože jak hluboko jste svými vývody klesl pane Nováku!!! Na jedné straně proklamujete potřebu zůstat ve hmotě a zase když je potřeba, tak to berete jako trest!?!?! Ujasněte si, co říkáte – píšete, právě v tomto se zesměšňujete Vy sám před sebou! To že něco neznáte nebo jste nepochopil, to se dá tolerovat, ale pokrytectví a chameleonství už ne!!! Ti co opravdu na sobě pracují nemají pocit nesvobody, protože nejsou vázáni jen na hmotné tělo a Vědomě putují kam se jim chce a cítí potřebu tam být či konat. Bůh se nikdy nemůže stát Modlou pane Nováku, jen Modla může být vydávána za boha!!!
Znovu opakuji: Každý Člověk má v sobě Božský Atom, Jiskru, NB všech NB atd.!!!
Není to odvislé od žádného vývojového typu !!!

Člověk 1. typu pak má pocit, že se vrací tam, odkud vzešel. Tedy do nejvyšších mentálních živlových sfér tohoto světa, ve kterých byl jako nehmotný duch stvořen. Nikdy však nemůže dále a výše. Nemá možnost překročit svojí vnitřní harmonií bariéry tohoto Vesmíru. Má pouze ambice vrátit se tam, odkud pochází. Nemá v sobě vnitřní touhu jít dále a výše. Jít až za hranice sfér, ve kterých vznikl, pokusit se překročit hranice našeho Vesmíru a nahlédnout do světa, který je za ním.

LK:Je úplně jedno, kde jste ve Stvoření, protože pokud máte Boha v sobě, nemusíte se nikam vracet, protože to je ten Návrat domů, Návrat k Bohu Stvořiteli a život v jeho skutečném Světle, sám být Světlem…!!!
To je Realizace Boha v sobě, metodou postupného přibližování a Vědomí jeho Přítomnosti. To je to co je potřeba dosáhnout a co říkal Ježíš Nazaretský: „ Já a Otec jedno jsme“
Jsou jedinci, jejichž nenasytnost a vlezlost překračuje všechny meze, nemají respekt ani před Stvořitelem a jeho Zákony. Místo aby odrostli dětským střevíčkům a po mnoha zkouškách byli připraveni jít dál, hrabou se někam a přitom nejen nepoznali, natož nepřekročili svůj vlastní stín = Vesmír = Mikrokosmos!!! Tomu se nedá říci jinak, že je to drzost a neomalenost!!!

Tato vnitřní cesta tak pro každého člověka představuje vazbu na astrální svět a nadzemskou posmrtnou dimenzi. Jde tedy o cestu, která směřuje z našeho hmotného světa dovnitř do astrálních a mentálních rovin našeho Vesmíru, které jsou postaveny na živlových energiích. Cestu, jejímž cílem je postupně opustit hmotný svět a trvale se přesunout do nehmotných rovin našeho Vesmíru, odkud člověk přichází do každého fyzického života. Tato cesta však má ohraničený dosah. Člověk se vrací tam, odkud do života přišel. Nikam dál a výš však už nemůže. 

LK: Je škoda, že nelze konfrontovat s autorem tohoto článku přímo některé skutečnosti při společné diskuzi nebo přednášce, protože by bylo zcela jasně vidět, jaké demagogie zde přednáší a prezentuje. Budete někomu vykládat jaké je to v nicotě, když není schopen rozlišit co je například Ákaša n-tého typů, protože nejen neví, že existuje, ale samozřejmě tam nikdy nebyl s plným Vědomím Já a přesto hovoří výše o tom, jak je ve spojení s Kosmickým Vědomím. Je to jako když kuře se proklobává ze své skořápky a svým bratřím a sestrám z hnízda pípá o tom, jaký že je to svět okolo, do kterého se kuřátko teprve proklobává…

Cesta zpět domů do nehmotných sfér
Tato duchovní orientace také bývá často prezentována jako cesta zpět domů - cesta ke Stvořiteli a do nehmotných duchovních sfér, ze kterých jsem vzešel a do kterých se opět toužím po absolvování koloběhu reinkarnací a po získání zkušeností ve hmotě navrátit. Právě toto tvrdí mnozí autoři. Že cílem naší duchovní evoluce je vrátit se tam, odkud jsem vyšel. Tedy vrátit se k Bohu, vrátit se domů, do nejvyšší posmrtné duchovní sféry našeho Vesmíru. V mnohých knihách proto nacházíte propagaci budoucího přesunu pozemského lidstva do nehmotných a polohmotných sfér. To, co udělalo napřed pár osvícených jedinců, má postupně podstoupit celé lidstvo.
A totéž tvrdí a tvrdily i všechny mimozemské civilizace v naší galaxii, které se opakovaně vměšovaly do našeho pozemského vývoje a přinejmenším se snažily přenášet do našeho světa určité informace. Toto téma údajného přesunu mimo hmotu rozeberu podrobněji v samostatném článku 19. Největší omyly Staré duchovní cesty. Důvody, proč mágové vidí člověka i svět naprosto jinak než je pohled Nové duchovní cesty a proč nepřijímají naše informace, rozeberu v připravovaném článku 16. Magie ANO nebo NE?

LK: Začíná to již dávat smysl, proč nechcete, aby lidstvo šlo dál, potřebujete zde zbrzdit již připravené, takže: Popírání, Matení a Překrucování! Nakonec sami se usvědčí z toho, kdo jsou a koho zastupují…!!! Je potřeba zamknout lidstvo do 3D a zbavit jej schopnosti najít své spojení se skutečným Stvořitelem v sobě, pod záminkou hledat jej někde mimo a dokonce mimo tento Vesmir. To je výsledek snah propagátorů „Nové duchovní cesty“ a je úplně jedno, jestli to je z jejich strany Vědomé nebo jsou jen nástroji někoho jiného. Výsledek je stále stejně nebezpečný pro skutečný rozvoj lidského jedince i lidstva jako celku.
Co se týká jiných civilizací ať už zemských nebo mimozemských, ty bych do toho nepletl, protože je docela pochopitelné, že vše vidí ze svého úhlu pohledu a i oni se vyvíjí nějakým svým vývojovým algoritmem, který nemusí až tak korespondovat s tím naším lidským a pozemským. Ne všechny mimozemské i pozemské (ne lidské) civilizace jsou ze stejné vývojové linie, proto nechci zabředat do tohoto tématu, kde je mnoho prostoru k různým spekulacím a dalším pokrouceninám, které již tak zkomplikované pohledy lidských kompilátorů a fantastů, by ještě více zkomplikovalo. Je samozřejmě nutné znát svou historii a podstatné cizí vlivy, ale pokud je důvěra v Stvořitele a znalosti fungování jeho Stvoření není důvod se obávat.

Vstup do Věku Vodnáře vyžaduje vykročit jiným směrem
Jenže pro člověka 2. typu taková cesta nepředstavuje žádné optimum, ale naopak propadák, neúspěch, selhání. Proč? Člověk 2. typu je zcela jiný. Vznikl jako výsledek zcela nového experimentu Tvůrců přímo ve hmotě, kde také dosahuje svých největších možností. Kde má možnost využít novou výbavu, která mu byla propůjčena. Kde byl onen pozemský ráj, ve kterém nový člověk vznikal? Některé informační nitky směřují podle starých legend, které zpracoval Ivo Wiesner (Předpeklí ráje, Do ráje projdeš peklem), na dávný kontinent Taprobane, ze kterého později vznikl dnešní indický poloostrov a ostrov Ceylon. Na tomto ostrově se nachází turisty vyhledávaná Adamova hora (Adam´s Peak) s údajnou stopou prvního člověka Adama.
Nový člověk byl z pomyslného pozemského ráje, místa svého vzniku, postupně vysazován na jednotlivé kontinenty (viz Ivo Wiesner: Do ráje projdeš peklem). Aby žil celé tisíce let ve stínu svých dokonalých předků, strýčků z Atlantidy a Egypta. Kteří ve srovnání s ním měli na první pohled dokonalé schopnosti. Celou tu dobu mu bylo vtloukáno do hlavy, že je nemožný, že je zabedněný, horší než jeho předchůdci, jeho dávní prarodiče. Mimozemští mistři nám vytýkají, že máme jaderné zbraně, a že jsme odhodláni se jimi navzájem zničit. Podívejme se ale do dávné minulosti. 

LK: Skuteční Mistři by nikdy nepoužili násilí proti nikomu, to jen diletanti, kteří se vždy chtěli a chtějí vyvýšit -oddělit od ostatních a nad ostatní! Je jedno jestli jsou to cizinci či naši. Jsou to bytosti, které nemají zvládnuto, proto se učí a budou se muset učit. Rétorika „My“ je obrazem takových to rádoby mistrů! Dodržujte základní pravidlo a podstatu Stvoření: „ Učte se Učit(Poznání) a Učte se Lásce.“ A budete skutečnými MISTRY a MUDRCI!

Dávné lidstvo na Zemi nám rozhodně nemůže být vzorem
Roztavené zbytky měst zarostlé v džungli, natavené starověké pevnosti v různých místech světa. Tisíce kilometrů čtverečních území pouští pokrytých tvrdou krustou z roztaveného písku. Ne, to přece neudělalo Slunce. To je výsledek válek našich dávných předků, lidstva 1. typu. To je výsledek používání jaderných zbraní zcela jiné generace, než jsou ty dnešní. To je výsledek používání řiditelných kulových blesků a dalších mimořádně ničivých zbraní hromadného ničení. O tom všem píše Ivo Wiesner ve svých knihách Předpeklí ráje, Bohové a apokalypsy, Děti moudrých draků, Atlantida – Mýtus nebo zapomenutá historie? To jsou ti naši dokonalí předci, do jejichž podoby se nás stále ještě snaží duchovní učitelé navrátit. A jejichž duchovní cestu nám stále předávají jako vzor. Vzpamatujme se konečně. A udělejme si vlastní názor.

LK: Nevím jak a kdo, ale skutečný zasvěcenec nebo adept zasvěcenectví, má za vzor jedině Stvořitele a vždy jen touží být mu co nejblíže ve své službě a každodenní práci na sobě. Vidí ve všem stvořeném, Boží Přítomnost ve všech možných podobách. Jen diletanti a duchovní slepci hledají a opírají se o své berličky a bílé hůlky slepců.

Příroda je však spravedlivá a dokáže pomoci
Příroda je však na rozdíl od lidského hodnocení vždy spravedlivá, nezaujatá a nepodporuje žádné nadržování a korupci. A právě ona rozhodla o tom, že člověk 2. typu tady na planetě zůstane, zatímco dávný člověk s dokonalými schopnostmi musí odejít a opustit planetu. Proč tady zůstal právě ten nový člověk se zastřeným duchovním vnímáním? Protože má lepší předpoklady pro to, aby se vzepřel temným silám. Aby konečně nasměroval vývoj definitivně ke Světlu. Dávné civilizace to nikdy nedokázaly. Proto byly z planety Země vytlačeny.

LK: Kdo a co je Příroda? Příroda je především vše co je tvořeno živly a božským principem Ákašou v mnoha úrovních se svými bytostnými (živlové bytosti přesně definované hierarchie) Příroda je moudrá, protože její Tvůrce = Stvořitel je MOUDRÝ! Stvořitel již v základu svým záměrem stanovil co bude a jak bude, stanovil Zákony a Principy. Nikdo, ani Vy pane Nováku nemáte právo tyto principy se snažit změnit nebo je svým chytračením obcházet. Pokud tedy někdo od někam odešel, tak jen proto, že buď porušoval Zákon o nevměšování nebo naplněním svého evolučního vývoje přešel tam, kam Vy nechcete aby lidstvo jako celek také časem přešel….!!! Takže možná budete Vy Sám odsunut z této planety pro hrubé porušování Zákonů Stvoření. Ani bych se nedivil, ale snad již brzo poznáte, jak jste se mýlil, ať už vědomě nebo nevědomě…!!!
Autor vůbec neví, o čem hovoří, protože v podstatě nepochopil co je evoluce! Kdyby měl schopnost vidět do minulosti, viděl by věci, o kterých dnes hovoří, jako kdyby tam byl a věděl, o co jde. Bohužel tomu tak není a opírá se o informace z druhé, respektive X-té ruky a to se opírá o ústní lidovou slovesnost, tradiční rodové a kmenové podání historie předávané přes mnohé generace a upravené podle podmínek přijaté víry. Neříkám, že i zde není část pravdy, ale koho a jak byla pochopena?! Není čas vysílat informace, které nyní nejsou až tak relevantní a kdo má zájem, může si je sám zjistit zde na zemi nebo až odejde do jiných dimenzí a bude se připravovat na další „služební cesty“ ke zdokonalování, tak se může podívat do těchto knihoven a bude vědět….
Měřítko, které má pan JN nastavené z hlediska vývoje lidstva je velice omezené, vývoj lidstva po duchovní stránce je v řádech miliónů let, ale to asi pan kolega nejen neví, ale asi ani není schopen pochopit ze svého úhlu nastavení a potřeby manipulovat se skutečnými zdroji informací. Takže kdo odešel a kdo byl vytlačen podle interpretace autora tohoto článku je silně scestná, ale to už se začínám stejně jako on opakovat ve slovech obratech a i tezích!

Nový věk přináší novou náplň doby a nové příležitosti
Přichází nový věk označovaný jako Věk Vodnáře. S tímto věkem přichází jiná náplň doby, nové možnosti a další příležitosti. Lidstvo 2. typu už si zažilo pád až na samotné dno díky temnému dědictví, které nám tady po sobě zanechaly dávné civilizace 1. typu. Jen si vzpomeňte, jakými bratrovražednými válkami skončila v propadlišti dějin původně velmi vyspělá egyptská civilizace, která se stala kdysi dávno kolébkou magie, hermetismu, zasvěcování. Už jsme si detailně vyzkoušeli, jak vypadají různé formy ovládnutí ze strany temných sil a systémů.
Už skončila doba potřebná na přivyknutí nové situaci, kterou každá nová bytost potřebuje. Už se tady přece rozkoukáváme plných 12 tisíc let od pádu Atlantidy. Mnozí z nás tady za tu dobu prožili desítky nebo dokonce stovky životů v různých situacích a odlišných historických kulisách. Nastává teď doba, kdy je potřeba, abychom se vzchopili, a vydali se cestou, která nám byla předurčena.
Je tady ovšem jeden zásadní problém. Stále tady převažují učitelé, kteří se nás snaží vrátit zpět k lidstvu 1. typu, které přece v minulosti selhalo. Příroda je však chytrá. Sama dokáže do jisté míry regulovat vývoj. Sama přichází s novými příležitostmi, kterými například jsou speciální poloha planety Země a Sluneční soustavy v tomto období vůči středu naší Galaxie. Někteří staří učitelé se však nechtějí vzdát svého dřívějšího monopolu na vedení člověka. 

LK: Dobrý učitel učí a vede své blízké k tomu, aby co nejdříve byli samostatní a mohli dále pomáhat a vest další. Slovy Ježíše Nazaretského: „Není umění dát někomu rybu, aby se nasytil! Lépe je naučit hladového jak tuto rybu chytit…!“ Takže nevím, koho máte na mysli se svým monopolem, spíše to vypadá, že Vy chcete za každou cenu mít monopol na Pravdu, ale tu má jen Stvořitel.

Příroda ví, co je správné a má páky na to, aby to provedla
I v tom si Příroda dokáže pomoci. Jednoduše jim vezme magii, která jim dodává odvahu a sílu. Zajistí, aby podpora magie vypadla z morfických polí lidstva a planety. Jistě, každý takový zásah nějakou dobu trvá. A pokud by ani to nepomohlo, tak připomínám, že planeta se už vícekrát dokázala zbavit těch forem života, skupin, institucí, národů, civilizací, které v kritických chvílích dějin bránily novému vývoji. Budiž to pro každého takového, kdo arogantně brání přísunu nových informací, varování. Příroda ví, co je správné a má páky na to, aby provedla, co je potřeba udělat.

LK : Opravdu nevíte nic o Přírodě, Bohu, Stvořiteli, Stvoření atd. (blahosklonný úsměv)

Co znamená to vykročení předurčenou cestou?
Která duchovní cesta je pro člověka 2. typu tou optimální, výhodnou, jedinou správnou? Touto druhou cestou je vazba na volné duchovní úrovně Vesmíru, na duchovní svět světla tvořený pravotočivými bioenergiemi. Na nehmotné duchovní pozadí, do kterého každý dnešní člověk zasahuje během svého fyzického života dvanácti úrovněmi svého duchovního těla (o tom bude podrobně v trojici pokračování: 15. Duchovní vzestup člověka a trojice hybných sil evoluce, 17. Cesta k duchovnímu probuzení člověka, 18. Mystické zážitky a vzestup do sféry Věčného Já).
Proto i pronikání lidského vědomí do tohoto duchovního pozadí hmotného světa je pro člověka nejpřirozenější a nejlépe odpovídá záměrům jeho evoluce. Je v tom zásadní rozdíl, který vysvětlím později v článku věnovaném duchovní komunikaci. Na této cestě člověk nemedituje směrem dovnitř do svého duchovního srdce a odtud prostřednictvím živlových energií do astrálu, posmrtné dimenze a mentálních sfér ducha. Ale obrací se ven ve směru svých rozprostřených vnějších energetických těl, fungujících na bázi bioenergie a nikoliv živlů. Obrací se k planetě Zemi, k Přírodě, k Vesmíru.
Člověk 2. typu směřuje k planetě Zemi, k Přírodě, k Vesmíru
Na této cestě se člověk stává nedílnou součástí Přírody, planety Země, Sluneční soustavy, Galaxie a Vesmíru. Tím pádem se stává přirozenou součástí i jejich vědomí a také informačních polí. Touto vazbou usilujeme také o spojení s andělskými bytostmi, které tvoří jinou evoluční linii v tomto Vesmíru, a které byly záměrně stvořeny proto, aby lidstvu pomáhaly na jeho duchovní cestě. Na této cestě je pro nás snazší pochopit, čím vlastně jsme a jaké je naše skutečné poslání v tomto světě.

LK: Na této cestě se stanete nedílnou součástí všeho toho co jste vyjmenoval, pokud budete schopen poznat, co je Příroda a vše co s tím souvisí. Bez skutečných znalostí co je Stvoření od vrchu dolu a opačně, tak jste jen stéblo trávy ve větříčku, který se ohne pod první kapkou deště, shoří s první jiskrou ohně a uschne, protože nebude schopen obdržet živiny z úrodné půdy Stvoření. Kdo není připraven a soustavně připravován, ten je k tomu donucen okolnostmi, které jim Zákony evoluce a Stvoření připraví.

Na této cestě nejsme ničím omezeni ani vázáni, jen úrovní své vnitřní harmonie. Tato cesta před nás nestaví žádný strop, který by nebylo možné překonat. Na této cestě můžeme volně stoupat až nad frekvenční hranice tohoto Vesmíru. Což nám umožní podívat se na Vesmír zvnějšku a lépe pochopit, proč vznikl, proč jsme tu my, kam směřujeme, a jaké je naše poslání v tomto světě. Ta původní cesta dovnitř nám nic z těchto možností nedává. A dnešní situace? Část lidstva už naštěstí tímto novým směrem vykročila. A právě proto nedošlo na konci tisíciletí k tak často prorokovaným katastrofám.

Stará i Nová duchovní cesta jsou lepší než cesta materialismu
Samozřejmě, obě duchovní cesty každopádně jsou a byly lepší než zahmotněná cesta životem, než cesta jednoznačné nadvlády intelektu, cesta materialismu. V jedné okolnosti jsou však zásadně odlišné. Stále ještě se říká, že každý má k dispozici celou řadu způsobů a možností pro svůj duchovní růst. Myslí se tím však duchovní růst podle staré cesty.
Nová cesta již tolik možností neposkytuje. Zejména na začátku musí člověk projít úzkým koridorem, aby se vůbec dokázal postavit na počátek této cesty. Průchod tímto úzkým koridorem je nutným předpokladem pro to, aby člověk mohl jít po této cestě dál. Představuje vybudování pevných a stabilních základů pro novou cestu. Člověk musí splnit určité základní podmínky, bez kterých mu nebude dovoleno na tuto cestu vstoupit. Musí se dokázat vyladit na velmi vysokou úroveň své vnitřní harmonie. O tom však budu psát později v článku Nová duchovní cesta – vzestup za hranice Vesmíru a v dalším článku Co všechno nám brání vstoupit na cestu čistého vzestupu.

...

LK : Vzhledem k našim webovým technickým omezením a délce citovaného článku jsme nuceni citovaný článek zkrátit (zájemci o jeho plné znění ho naleznou zde : 14. Důsledky nepochopení rozdílů dvojího lidstva ) a přeskočit až rovnou k připomínkované poslední části :


Nelze jít dvěma cestami najednou
Vše, co člověka váže ke staré původní cestě dávných civilizací prvního typu, mu zároveň zabraňuje vstoupit na novou duchovní cestu. Nelze jít každou nohou po jiné cestě - jednoduše se nelze roztrhnout. Člověk se musí rozhodnout. Je to z toho důvodu, že obě tyto cesty vedou naprosto jiným směrem. Nelze po nich jít najednou. Nelze používat výhody jedné i druhé. Nelze obě cesty spojit dohromady. Nelze zkombinovat metody duchovního růstu na obou cestách. Je třeba se rozhodnout - buď A nebo B, buď stará cesta, nebo nová. Mnohé z metod používaných na Staré duchovní cestě jsou totiž v přímém rozporu s pravidly a etickými principy Nové duchovní cesty. Takže Příroda a energie stojící za Novou duchovní cestou automaticky takového člověka dál nepustí.

LK: V přímém rozporu je zde deklarované, protože omezuje skutečnou svobodu poznání, zbavuje člověka svobodné vůle - oslabuje jí, vše co slouží k rozvoji multidimenzionality, je popíráno a slovně deklasováno. Je jen jedna Cesta, žádné „buď anebo!“ Tato Cesta je Cestou Pravdy a Lásky a je tak široká, jak potřebujeme a dokud se už nemíjíme s Pravdou a Láskou!!!

 

Povídačky o jedné duchovní cestě dostatečně široké pro všechny, jsou pouhou záminkou, jak odvést pozornost od našich informací. Všimněte si, jak reagují obhájci magie v rozporu se svými slovy. Říkají, že je mnoho cest, které jsou správné. Ale Novou duchovní cestu zásadně a tvrdě odmítají. Takže zřetelně pouze jejich cesta má mnoho variant. Ale žádná z těchto variant nesmí vybočit z rámce, který těmto bytostem zaručuje pokračování jejich minulého postavení, jejich funkcí a jejich pocitu nadřazenosti nad ostatními. Jakmile k takovému vybočení dojde, už je to tabu, které je potřeba důrazně vymýtit.

LK: To co považuje pan Novák za povídačky, je realita, kterou nezmění i kdyby se rozkrájel, protože vůbec nezáleží na něm nebo na mě, je to zákon Stvoření a je docela dost troufalý, pokud popírá Zákon nebo Zákony. „Nová duchovní cesta“ se zásadně a sama tvrdě odmítá, protože je sama se sebou v rozporech. Natož pak, když je v rozporu se zákony Stvoření. Není to tím, že by nemohla být životaschopná, ale proto, že je zde tolik fantasmagorií a vlastního zrcadlení autora, že i ten dobrý úmysl je ve výsledku popírán. Je to škoda, protože kdyby respektoval základní Zákony a principy ve Stvoření, nebylo by co namítat a viděl bych to jako jednu z mnoha vybraných pěšinek na Cestě, která je v souladu a pomáhá. Nemohu jako soudný a oddaný člověk Zákonům Stvořitele stranit někomu, kdo sice říká, že je to nové, ale to je vše. Slova „My noví lidé“ zní velikášsky a hlavně není na tom nic nového. Popíračů Zákona bylo a asi ještě bude dost. Zákony by měli být respektovány a měli by sloužit k nastolení a udržení opravdové harmonie, abychom mohli postupně dosahovat skutečné multidimenzonality ve svých Vědomích a nejen v nich.

 

V tomto příspěvku jsem se pokusil vysvětlit, že stará cesta směřující dovnitř do duchovního srdce rozhodně není tou cestou, která by umožnila plně probudit veškerý potenciál, který dnešní člověk v sobě skrývá. A to i přesto, že je po tisíce let veřejně propagovaná nejvyššími duchovními kapacitami lidstva. Já tuto cestu považuji za přežitek minulosti. Považuji ji za něco, co právě v tomto období potřebuje lidstvo jako celek opustit. Čeho se potřebuje definitivně zbavit. Bude to však nesmírně těžké. Stejně tak jako je obtížné postupně se zbavovat zátěže zkreslujícího materialismu. O tom, co všechno brání člověku vstoupit na cestu čistého duchovního vzestupu, budu později věnovat samostatný článek.

LK: To co brání nastoupit Vědomou Cestu není to co pan Novák definuje, ale jsou to osobní charakterově-volní vlastnosti člověka, mezi něž patří například lenost, pohodlnost, nevíra, slabá vůle, necitelnost, zastřené vědomí atd., prostě to co je příslušné a vázané na to co pan Novák tak vehementně popírá a to jsou živly, jejich ovládání a kultivování v sobě jak po stránce kvantity, tak především po stránce kvality. Bez takzvané magické rovnováhy se nebude s Vámi žádná opravdová světelná bytost bavit, protože to pak ani nejde. Existuje jeden zákon o podobnosti, kdy zjednodušeně podobné přitahuje podobné. Jak tedy se mohou přiblížit entity, když jsme jaksi vibračně někde jinde? Chtěl bych vidět astrální matrice stoupenců Nové cesty. Je sice živena životní energií, ale je tvořena především všemi živly a už zde jsou vázány ty nejprimitivnější pudové vlastnosti, a pokud nejsou radikálně očištěny, tak sice se zdá, že při praxi určitého tzv. duchovního zaměření dosahujeme různých duchovních výšin, ale pak následuje tvrdý pád. Říkám, že nebyly čištěny spodní proudy!
Nereagoval jsem na všechny grafomanské výplody pana Nováka, není potřeba reagovat na vše a hlavně bych opakoval jen to, co už zaznělo v minulých polemikách a i v této.
Chtěl jsem na začátku zahájení činnosti našich stránek napsat něco proti nepřátelům vědění a poznání pod názvem „Filipika proto duchovním misomusům“, ale v podstatě už zde vše podstatné bylo napsáno a vysvětleno.
Třeba právě i v tom spatřuji nebezpečí tzv. „Nové duchovní cesty“ pana Nováka. Je jich tam více těchto nebezpečí a podle mne přehmatů (porušování zákonů a principů Stvoření), ale není mým úkolem být kontrolorem a auditorem tohoto směru. Pokud má čtenář spojení na své skutečné cítění, tak rozpozná co je za pěknými slovíčky a pokud chce někdo být sveden, dobře ať je tedy sveden! Bude to jeho zkušenost….!


Na závěr prosíme každého čtenáře, který dospěl až sem, aby ještě odpověděl na následující anketní otázku. A vybral jednu z nabízených možností, která je nejblíže jeho vnitřnímu osobnímu přesvědčení (z každého počítače lze hlasovat pouze jednou).
© Jiří Novák, březen 2010

 

Zpět