Polemika Luďka Kováče s texty Jiřího Nováka - 1.díl

15.02.2010 13:26

Následující text polemiky vznikl z prvotní reakce Luďka Kováče na sérii článků, které na serveru www.osud.cz postupně zveřejňuje Jiří Novák. Pan Jiří Novák též publikuje na vlastním webu www.novaduchovnicesta.cz .

 

Pane Nováku,

sleduji Vaše "přednášky" na Osudu z mnoha důvodů, ale především mne zajímá co dělá člověk, který ke mě chodil na přednášky a na výuku živlové magie podle F. Bardona. Je mi líto, že jste se neptal když jste mohl na různé věci ohledně této tématiky, protože jak je vidět, nepochopil jste, neprožil a nenaučil se to co je skutečnou esencí OPRAVDOVÉ znalosti= Moudrosti energií a sil , které jsou základními kameny STVOŘENÍ.Je naprosto evidentní, že jste nezvládl ÁKAŠU nejen teoreticky, ale i prakticky! Jestliže jste nezvládl Ákašu nemohl jste doposud zvládnout plně Životní energii, Živly a Fluida.!!! Možná že na Vašem stupni vývoje Vám to stačí(s tím nemám problém), ale pokud prezentujete určité znalosti na dané téma, tak to mi už vadí, pokud říkáte s plnou vážností tvrzení, které nejsou daleko k záměrné mystifikaci a svádění na nepravou cestu......(...že by to byl Váš úkol?)

Zde máte několik okruhů k zamyšlení nad sebou, respektive nad tím co jste napsal.... můžete to pojmout třeba jako domácí úkol (úsměv):

1) Co je to Nulový Bod? Má Vědomí? Co je Projevené a Neprojevené Bytí? Jak jsou ve vzájemném vztahu a jak se projevuje?

2) Co je Vědomí? Čím je generováno z pohledu Kvantity v oblasti=Sféře Ákaši?Jaká je vzájemná korelace mezi trojdimenzionálně vyslovenými písmeny
A(přehlasované),E,Y(přehlasované U),O(přehlasované),U a Vědomím(Obecně pro celé Stvoření)?

3) Co to je Energetický Krystal(EK)? Co je to Základní Energetický Krystal(ZEK)? Jaký má tvar/y ? Jaký má vztah Nulový bod/y k referenčním bodům tohoto EK/ZEK?

4) Co je tedy skutečně Ákaša? Jak se projevuje ve Vědomí v jednotlivých úrovních Bytí? Kam patří ta Vaše Hrubozrnost, Jemnozrnost?Co je základním Atributem Ákaši bez rozdílu úrovně?

5) Co je to Životní Energie? Je projevem čeho? Jaký má energetickou bilanční hodnotu - charakter? Co je to vitalita? Jaký je poměr mezi fluidy uvnitř energetického řezu této energie? Může být něco neutrálního a přesto se projevující v nějaké složce(např. světelná složka)?

Myslím , že by Vám to mělo stačit, pokud bude schopen se zastavit u každé z těchto dílčích otázek dostatečně dlouhou dobu na to, aby jste byl schopen jít do patřičné a zdůrazňuji, Potřebné hloubky pohledu i Vhledu.....!!!!

Dále si myslím, že pokud myslíte vážně svou sebeprezentaci na začátku článků na OSUDU.cz , tak máte ještě velice velké ego, které se sice snaží maskovat za slovy typu blabla, ale před Vašim skutečným Já a především před základním Zákonem Universa neobstojíte.....!!!! Nejsem Vašim soudcem a ani jim nechci být, jen říkám :
Nelžete! Nepřekrucujte! Nemaťte!

Pokud budete pokračovat dál bez patřičné invence, uděláte si jen ostudu a svedete mnoho poctivě hledajících z Cesty.

Ing. Kováč Luděk

 

(Vážený) pane Kováč, Praha 11.2.2010
s lidmi, kteří na mně takto arogantně útočí, se neobvykle nebavím. Prostě si dál dělám svou práci, kterou považuji za správnou a přínosnou. Ve Vašem případě však udělám výjimku. To proto, že jste byl jedním z mých učitelů, kteří mi pomohli s prvními krůčky na mé duchovní cestě. Tedy ten, kdo mi pomohl, když jsem tehdy v letech 1998 a 1999 pomoc potřeboval. Jako takového si Vás vážím. Už si Vás ale nemohu vážit za tento agresivní výbuch, který jste vůči mně předvedl.

Jsou různé úrovně pravdy. O tom, která je nejvyšší, rozhoduje výše frekvence nosné bioenergie, která tu kterou pravdu přenáší. Myslíte, že Vaše pravda je výše, než ta moje? O tom rozhodne čas a budoucnost. Ale mnohé lze odhadnout už teď. Jestli chcete sám sebe prezentovat jako zástupce strany Světla, měl byste se vyhnout podobným projevům nenávisti, arogance a zesměšňování druhého. Přesně tak to přece dělají vědečtí skeptici. Postavil jste se tak do jedné fronty s panem. Z., bývalým předsedou Akademie věd a dalšími skeptiky, kteří s podobnou nenávistí hodnotili mé přednášky na Vltavské. Reagoval jste stejně jako oni – agresivně, s výsměchem a okázalým pohrdáním informacemi, které jsem veřejně uvedl.


Myslíte, že toto je vhodný způsob prezentace světelné bytosti, duchovního Mistra? Který arogantně vystupuje jako samozvaný nejvyšší nad všemi? Já jsem si vzal z Vašeho učení to, co jsem potřeboval, a co jsem mohl využít. A tomu ostatnímu jsem se nevysmíval. Jestli si z mých článků nemůžete nic vzít, tak je jednoduše nečtěte a budete moci zůstat v klidu. Není přece nic jednoduššího. Já také nečtu to, co mne nezajímá.
Až do konce 20. století byla Stará duchovní cesta jedinou možností, kterou lidstvo mělo. Proto díky i za ni. Právě Stará duchovní cesta dokázala udržet a přenést duchovní informace z dávné minulosti až do 20. století. A to mnohdy v prostředí útlaku, v podmínkách pronásledování všech těch, kteří propagovali duchovní pohled na svět. Samotná znalost, nebo dokonce další rozšiřování duchovních informací byly po dlouhé období životu nebezpečné. Logicky proto byly tyto duchovní informace přenášeny utajenými společnostmi a řády. To vše jako nezbytná podmínka zachování bezpečnosti nositelů těchto myšlenek. Přesto za to mnozí zaplatili svým životem. Za to všechno poděkujme a projevme svoji vděčnost všem známým osobnostem i neznámým jedincům, kteří se na tomto přenosu duchovních informací z generace na generaci podíleli.
Od 50. let 20. století se situace začíná měnit. Nastává postupné uvolnění duchovních informací pro veřejnost. Do naší země dorazila tato vlna spousty nových knih o duchovních informacích až na počátku 90. let 20. století. To vše je běžně známo.
Na konci 20. století však vyplývá najevo, že informace přenášené Starou duchovní cestou z dávné minulosti už nejsou v mnohém aktuální. Už nepopisují dnešní fungování duchovního pozadí světa dostatečně přesně. Většina duchovně zaměřených knih obsahuje celou řadu rozporů, i jednotliví autoři si protiřečí. V mnohém jde o intelektuální duchovní teorie, jejichž popis fungování duchovního pozadí světa je nepřesný a někdy dokonce zcela špatný. Uvedu několik zásadních příkladů.
Zaprvé, informace přenesené z minulosti se týkají spíš fungování člověka 1. typu. Svět se však od té doby zásadně změnil. My jsme noví lidé 2. typu se zcela jinou duchovní výbavou. Stará cesta tak vůbec nic netuší o dvou etapách vysazení člověka na planetě (viz můj 7. článek na webu „novaduchovnicesta.cz“).
Zadruhé, drtivá většina dnešních knih popisuje špatně fungování čaker dnešního člověka. A vůbec nechápe princip fungování čakry a její otevřenost nebo uzavřenost pro vstupující bioenergie. A téměř všichni duchovní učitelé v dnešním světě, včetně Vás, prezentují tyto nesprávné informace jako Pravdu. Jedna z mála knih informujících o čakrách alespoň v hlavních rysech pravdivě je Barbara Ann Brennan (Ruce světla).

Zatřetí, Stará cesta nenašla způsob, jak dovést lidstvo ke skutečnému duchovnímu vzestupu. Naopak po celou dobu historie dochází k pomalému, ale nezadržitelnému pádu celkové duchovní a etické úrovně lidstva. Nemluvím teď o vědě a technice, ale o duchovní čistotě. A společně se Starou cestou jsou v pádu i všichni učitelé, kteří dodnes informace této Staré cesty propagují a prezentují jako nevyššídostupnou Pravdu. Duchovní pád znamená, že člověk i celé lidstvo na sebe nabalují další a další nové karmické vrstvy. Místo toho, aby se čistili, a aby se jejich karmícká zátěž postupně snižovala. To je velmi vážná situace. Protože právě extrémní nahromadění nezpracované karmické energie v prostředí naší planety přitahuje opakovaně stále další a další kosmické katastrofy.
Stará cesta tak splnila svůj úkol, aby lidstvo zcela nezapomnělo na existenci duchovního pozadí světa. Nemá však již dostatek informací na to, aby dokázala přetnout kruh opakovaných katastrof na planetě Zemi. Potřebujeme proto nezbytně nové informace. Už to tak bude, přichází nová doba a nové informace jsou již na světě. Jen je najít, přečíst si je a vzít je vážně.

Stará duchovní cesta, kterou propagujete Vy a většina duchovních knih – to je magie, zasvěcování, cvičení vědomí, ovládání energií vůlí, manipulování s energiemi i bytostmi. To všechno nezavedlo lidstvo nikam dál, než k opakovaným pádům a katastrofám a k trvalému duchovnímu pádu. Jenže s tím si zřejmě Vy neděláte hlavu. Vaše slova na seminářích přece byla: Co by stalo, kdybyste to zase nezvládli tady na Zemi? Žádný problém, tak se to všechno spláchne a začnete znovu.
V 6. článku vysvětluji, proč už nemůže být další nový začátek. Musíme to vyřešit teď a tady. Přichází proto doba obratu, nezbytnost radikální změny. Nutnost nového vývoje podpořeného úplně novými informacemi. Já s dalšími tomu říkáme Nová duchovní cesta, cesta čistého vzestupu. Nová duchovní cesta se otevřela v roce 1999. I Vy jste byl tehdy u toho. Ano, tehdy jsme ještě tápali, protože mnozí z nás byli úplnými začátečníky na duchovní cestě. Dostávali jsme z několika stran informace, které si navzájem odporovaly a každou naši nohu vedly jiným směrem. Trvalo měsíce a pár dalších let, než se situace vyjasnila a stala se jednoznačnou. A než Ti, co vstoupili na Novou duchovní cestu, získali stabilní napojení na zdroje nových čistých informací o vyšší úrovni Pravdy. To co dnes předkládáme na těchto webových stránkách, je již mnohokrát prověřená a zkušenostmi potvrzená vyšší úroveň Pravdy.

Jestli mi vytýkáte ego, zkuste se podívat sám na sebe do zrcadla. Arogantní výbuch moci na bývalého žáčka. Že byste nebyl schopen strávit, že někteří žáčci mohou dokonce i přerůst své učitele? Co se to s Vámi stalo? Pokud Vás tolik rozlítil 5. článek, jak potom s Vámi zamává článek 6 a další 7 a 8? Píšu tam o sestupech do nižších světů. Píšu tam o lidstvu 1. a 2. typu. Zkuste to číst bez nenávisti. Zkuste se otevřít energiím, které tyto nové informace přinášejí. Zkuste se seznámit s filozofií Nové duchovní cesty, s klidem a otevřeností vůči všemu novému. A nemlaťte hned kolem sebe hlava nehlava. Já přece nejsem nenávistný vůči propagátorům Staré cesty. Vážím si všeho, co bylo v minulosti vykonáno. Nechci a ani nemám právo někoho soudit za chyby. Ale tvrdím, že je potřeba se k těmto chybám přihlásit, očistit se z nich a vyvarovat se jejich opakování v dalším vývoji. A v tom lidem, kteří mi důvěřují, pomáhám.
Vaše pravda a tím i stará duchovní cesta, lépe odpovídala lidstvu 1. typu na Zemi (viz můj 7. článek). My jsme však noví lidé 2. typu (8. článek). Máme jinou výbavu, jiné možnosti. Magie je pro nás hrobem, zkázou. Naší živou vodou je cesta čistého duchovního vzestupu. Vzestupu bez privilegií, magických schopností a ovládání. Čistá duchovní síla, čistý vzestup. Jedině tak v sobě probudíme schopnost, kterou máme navíc. Možnost neomezeného duchovního vzestupu přes všechny bariéry a duchovní prahy. Já jsem ji v sobě dokázal probudit. A i další lidé dokázali totéž.

Jak mohou tyto informace ve Vás probouzet nenávist? Uškodil jsem Vám tím snad? Myslíte si, že škodím druhým lidem? Nebo že by se Vaše ego bránilo tomu, že někdo se dostal výš? Kdo Vám zaručí, že máte pravdu? Jen zkuste připustit, že pravdu má dnes ten druhý. Třeba jsem ten, kdo zase na oplátku může dnes pomoci Vám.
V každém vývoji jednoho dne přichází nové a odchází staré. Kdo to nedokáže pochopit, skončí v propadlišti dějin. Takto skončili v minulosti nejen jednotlivci, ale dokonce i celé civilizace – Atlantida, Lemurie, Hyperborea. Nedokázaly včas přijmout a rozpoznat impuls k provedení razantní změny. První ztroskotala na černé magii a zneužívání sil přírody k ovládání bytostí i celých národů. Druhá zase na přílišné podřízenosti druhým a neschopnosti se vzepřít. A třetí na podceňování spojení s hmotným světem, na přílišnou zahleděnost do duchovního pozadí. Dnešní lidstvo opakuje všechny tyto chyby, protože Stará cesta mu informace o těchto chybách neposkytla. A tak část lidstva ovládá druhé, další část pokorně sklání hlavu před ovládáním a zbytek hledá způsob, jak opustit hmotu a přesunout se konečně do nehmotných sfér. To všechno je špatně.
Vy nahlížíte zdola nahoru do duchovních sfér magicky vytvořeným koridorem, jakoby dalekohledem. Já nahlížím na stejný objekt tak, že svým vzestupem se mu vyrovnám frekvencí, dostanu se kousek nad něj a vidím jej pak před sebou i se vším, co je v něm ukryto, jako na dlani.

Mimochodem, v uplynulých dnech jsem čistil jednu osobu. Byla v minulosti zrůdou – tygrem s lidským mozkem, lidským vědomím a dalšími lidskými orgány. Kdo a jakým způsobem vytvářel taková lidozvířata? Právě magie a další umělé schopnosti a nejrůznější privilegia. Tvoření zrůd, lidozvířat, násilně magicky vytvořené umělé katastrofy, zemětřesení, záplavy a další. Přece právě o tom víte své. To je minulost. To je Stará duchovní cesta s magií, kterou propagujete Vy a mnozí další „duchovní“ učitelé. Dříve jste pomohl, ale dnes už touto propagací svádíte hledající na slepou stezku. Díky Vám a dalším jsou stále v žebříčcích nejprodávanějších knih na prvních místech příručky o magii. Knihy, které jsou pro většinu lidí jako prostředek k nalezení správné duchovní cesty prakticky bezcenné. Dnes je přece jiná doba.

Je potřeba přestat lpět na starém a dokázat přijmout novou příležitost. Jinak bude lidstvo mít velké problémy. Je třeba opustit magii. Proto se stalo, že magie vypadává z morfických polí lidstva a planety. To znamená, že noví lidé ztratí možnost naučit se magii a i těm dříve vycvičeným mágům magie přestane jednoho dne fungovat. Tak to přece je ve vývoji, že je nutné přijímat nové příležitosti a dokázat odhazovat vše staré, přežité. Ani ve hmotě nebudete v dnešní době záplatovat celý život jeden starý kabát. Ale jednoho dne ho odhodíte a pořídíte si nový. A stejně tak nahrazujeme staré překonané přístroje novými, modernějšími, lépe fungujícími.

A teď ke karmě. Každý, kdo v minulosti prováděl umělé mocenské zásahy na planetě, například magicky vytvořil a seslal na lidstvo katastrofu, se bude zodpovídat. A takových duchovních mistrů je dnes na planetě celá řada. Že plnil příkaz vyšší Duchovní hierarchie? I Hitlerovi vojáci přece plnili příkazy svého nejvyššího vůdce a přesto jsou to pro zbytek světa váleční zločinci. Chcete-li mít opět vliv na směr vývoje tohoto světa, jako tomu bylo v minulosti, potřebujete udělat jeden důležitý a zásadní krok. Vzdát se vědomě magie a magických systémů, na které jste napojen. Najít způsob, jak se dostat na cestu čistého vzestupu a začít se konečně karmicky čistit.

Co chcete dokázat s Vaší teorií, kterou mi podsouváte? Myslíte, že tím někoho duchovně probudíte? Nebo chcete obnovovat staré pořádky? Kastu vyvolených nad národem, která vše řídí, jako tomu bylo třeba v Egyptě před 12 tisíci lety? Jistě víte, jak nakonec Egypt skončil. Umělá elita nad národem, lidstvem, civilizací? Která má právo trestat ostatní uměle vytvořeným zemětřesením nebo jinými katastrofami? To už dnes není to pravé. Jsme přece ve 21. století. Svět se změnil a dále se mění. Hmotné násilí stejně jako magické duchovní násilí se postupně stává zcela nepřijatelným. Éra vědomých násilných magických zásahů na této planetě pomalu končí. Podívejte se na film Avatar. A možná pochopíte jeho poselství. Totiž to, co dokáže síla čistého vzestupu spojená se silou čisté duchovní komunikace a se silou přírody. A jak je proti ní slabá jakákoliv umělá technika. Ať už jsou to hmotné vojenské zbraně nebo duchovní magie. Vývoj jde dnes novým směrem.

Dost zřetelně vnímám Vaše rozpoložení a skutečný vnitřní stav Vaší bytosti. Samozřejmě, ptal jsem se nejprve karmické instituce, jestli je vhodné a správné, abych se na Vás takto podíval. A dostal jsem souhlas. Vaše původní vnitřní Světelné duchovní Já je spoutáno v řetězech. Je přikováno ke stěně a Vaše Temné Já ho bičuje. Navíc frekvencí své bioenergie klesáte jako všichni ostatní, co propagují Starou cestu. Jinými slovy, jste v pomalém pádu. Nabalujete tak na sebe další karmické vrstvy, místo abyste se jako jeden z dříve nejvyšších pracovníků strany Světla, karmicky čistil.

Karma se nedá věčně odkládat, jak to vždy dokázala zajistit magie. Protože hory odložené a nahromaděné karmické energie přitahují katastrofy všeho druhu. Jen se podívejte na Haiti – výbuch karmické nádrže nahromaděné v tomto místě za stovky let. Drtivá katastrofa, kolem 200 tisíc mrtvých. Dnes proto přišla doba, kdy je potřeba nahromaděné hromady, nádrže i celé hory karmické energie začít zpracovávat. Nové přicházející energie proto tlačí karmicky silně zatížené jedince, instituce a národy k tomu, aby se svým životem začali konečně něco dělat. A když se nepohnou, následuje katastrofa. Já pomáhám s karmickým čištěním jednotlivců i planety již 11 let.

A co vy? Znamená Vaše vnitřní nespokojenost a kopání kolem sebe na všechny strany, že se nechcete smířit s tímto novým procesem? Že za žádnou cenu nechcete dovolit odkrýt soupisy Vašich minulých skutků a očistit se od nich? Magie nedokáže rozpustit a zpracovat karmu. Dokáže ji pouze odložit a ukrýt. Ale sám víte, že hromady kamkoliv odkládaných a pečlivě ukrývaných odpadků se jednoho dne vyvalí ven a je zle. Hledá se původce. V duchovním pozadí je původce znám okamžitě, protože spojení se svojí hromadou karmy nelze zakrýt. Ještě můžete vše obrátit. Ale čas spěchá. Blížíte se ke hranici, za kterou už návrat ke Světlu nebude možný. Znám kolem sebe řadu zrozených bytostí, kteří již tuto hranici k Temnotě překročili a jsou již nevratně na temné straně světa. V tuto chvíli to vypadá, že jim již nelze pomoci. Vy jste zatím stále mezi – ani kočka, ani pes. Pořád máte šanci vrátit se ke Světlu. A to je hlavní důvod, proč Vám píšu tuto dlouhou odpověď. Ale s arogancí a nenávistí vůči těm, kteří hlásají jinou pravdu, to nepůjde.
Nechci však o těchto věcech bezvýsledně komunikovat s někým, kdo informace odmítá přijmout. Chcete-li znát mé informace, jednoduše si přečtěte mé články na webu novaduchovnicesta.cz, jsou každému volně k dispozici. Nechcete-li je číst, tak se jim prostě vyhněte. Přeju Vám, abyste jednou pochopil, že i druhý může mít pravdu. Abyste se vydělil z řad vědeckých a duchovních skeptiků. Abyste dokázal překonat sám sebe a vstoupil na cestu čistého vzestupu. Nic lepšího už Vám doporučit nemohu.
S pozdravem
Jiří Novák



Pane Nováku,

přečetl jsem si Váš dopis, který bohužel není tak konzistentní jak bych očekával od člověka Vašeho formátu!

Velice se mýlíte v tom co tvrdíte jak v adresné formě , tak i obecné formě:

1) Pokud by jste se opravdu podíval, viděl by jste klidnou hladinu emocí bez emočních wave!

2) Nejsou staré a nové cesty, jsou jen vždy nové a novější přístupy k dosažení Cíle jedné cesty a to plnému multi-dimenzionálnímu Vědomí sebe sama a spojení s Stvořitelem všech Stvořitelů.

3) Je úplně jedno jak nazýváte svou duchovní práci, stále je to díky své podstatě a metodologii magická činnost a bude se tak nazývat do té doby, dokud se nestanou běžnou praxí lidstva v každodenním životě.Můžete vymýšlet nové názvy, nové štítky, maskovat zdrojové části toho co používáte, ale je to vždy a bude stále podle Zákonů Univerza, Zákonů 11.Vesmíru a Zákonů Stvoření.

4) Kdo Vám řekl , že přestali fungovat magické úkony prováděné skutečnými praktiky? Není to náhodou obecná praxe manipulátorů zpochybnit, zesměšnit a atd. , to co by mohlo vest k opravdovému duchovně vědeckému poznání objektivní reality ve všech úrovních a dimenzích Stvoření?

5) Zeptejte se skutečných zasvěcenců této doby, jestli to co "vidíte" - spoutanost mého Ducha, mého Vyššího Já, kdo Vám posílá Tyto obrázky(úsměv) a proč?

6) Poslal jsem Vám několik otázek k zamyšlení , aby Vám cosi "došlo" (viz domácí úkol), ale jak je vidět ani jste se nad tím nepozastavil chvilkou rozjímání a snahou o pochopení o co zadavateli jde....(je to pro Vás velká škoda, ale sám si vybíráte kam a kudy půjdete, zda škarpou nebo Cestou- je to Vaše VOLBA)

7) Svou Vůli musíte používat neustále a vkládáte jí do všeho co konáte nebo i nekonáte, protože jste se tak rozhodl.....Takže prosím nehovořte takové pitomosti, že nepoužíváte Vůli a podobně jak uvádíte ve své anotaci ke svým článkům na Osudu.cz , ale i v tom co jste mi napsal.

8) Aby člověk mohl postupovat dále a výše, musí mít stabilní a silné Vědomí, které je tvořeno jak jistě víte kvantitou a určitou vyjádřitelnou kvalitou. Kvantita je skrze množství určitých specificky vyjádřených energií jakým je energie živlu ohně, vzduchu,vody,země a samozřejmě všeprostupující Ákaša. Této kvantitě odpovídá vyjádřitelná Kvality skrze Vůli,Intelekt,Lásku,Vědomí s potencí skrze Ákašu dosažení Věčnosti a Nesmrtelnosti.

9) Cesta je lehce vyjádřitelná: Svou Vůli rozviňte k Všemohoucnosti a manifestující Všesíle, Intelekt a poznání doveďte k opravdové moudrosti a tím dosáhnete Vševědoucnosti a Všudypřítomnosti, která je zároveň i aspektem Všeobjímající a bezvýhradné Lásky. Jen díky těmto třem kvalitativně-kvantitativním přerodům, můžete posunout své Vědomí do stavu multidimenzionálního Vědomí, které je zajedno s vnitřním skutečným Božstvím, které je pak opravdu živé a tedy je to základem pro dosažení Nesmrtelnosti a Věčnosti v plném Vědomí Já bez jakékoliv bázně a strachu.

10) Říkáte, že nevím co jsem , jestli Kočka nebo Pes? Nevím co víte Vy o mě, ale Já o sobě vím a především nepochybuji, že jsem ČLOVĚK a jak napsal Maxim Gorkij: " Člověk to z ní tak hrdě, je potřeba si ho vážit!" Vážím si sám sebe, abych si mohl a byl schopen VÁŽIT" jiných!!! Vážit si sebe a jiných může jen člověk, který ví o sobě vše co se týká toho kde je právě TEĎ a TADY, kam směřuje, o co se může opřít....!!! Já to vím a Vy to také u sebe víte a nebo si to jen myslíte ( už jen v první části co jsem napsal viz kde jste právě TEĎ a TADY).....???!!!

11) Mám na Vás otázku, myslíte si že jste dosáhl Kristova Vědomí alespoň ve svém vlastním Mikrokosmu....? Nezlobte se, ale dovolím si o tom velice pochybovat a spíše bych to u Vás viděl na úrovní Vědomí DT=Duševního těla s občasnými prosaky z IST= Intuitivně Soucitného těla. Je li tomu tak jak to vidím , tak je to stále jen EGO a to je lehce manipulovatelné z mnoha úrovní a dimenzí, ovládajících tuto platformu!!!

12) Poslední věc kterou mám, je že si můj kolega všiml, že jste Váš dopis na který nyní odpovídám zveřejnil na svých stránkách(což mi nevadí), ale kde je Váš nový přístup aby mohli k Vašim článkům reagovat jiní bez cenzury na to co se Vám hodí a co ne? Proto Vás žádám, zveřejněte naší korespondenci celou a nechte na jiných aby se mohli svobodně rozhodnout co je DOBRÉ aco není až tak DOBRÉ. Nepovažoval jsem nikoho z těch co ke mě chodili za své žáky, protože každý znás je svébytnou bytostí a klidně v jednu chvíli učím Já a v druhé jsem učen(viz mystik a jogín Vacek), takže s naprostým klidem a spíše naopak bych měl radost z Vašich skutečných úspěchů a z toho ,že jste vyrostl a měl jsem tu čest být u Vašich začátků. Bohužel je to obráceně a proto mě to mrzí, že jsem Vám nepředal více ze skutečné nauky a že jsem Vás všechny více nevyprovokoval se ptát ......

Jsem zvědav, jestli zapadne to co jsem napsal poprve a i nyní na úrodnou půdu Vaší sebereflexe a především snahy doplnit si poznání....
LKA

 

Jiří Novák : Co dál? Diskuse skončila. Z mého pohledu nemá cenu dál reagovat. Jenom ještě jednu věc. Kdysi na seminářích v letech 1998 a 1999 pan Kováč řekl následující větu: Jakmile člověk dostane duchovní informace, pak už přestává být nevědomým a začíná nést plnou zodpovědnost za sebe. To platí jistě pro mne. Přijal jsem tehdy od něj nové informace, které mi změnily život. A proto také již 11 let pracuji v duchovní oblasti. Také já jsem však teď jemu předal nové informace. A proto myšlenka o odpovědnosti za sebe platí v tuto chvíli i pro něj. Posouzení toho, kdo vlastně dostal v této diskusi novou příležitost, ponechávám na čtenáři.

 

LKA : To co jsem si přečetl ve Vašich článcích není nic nového, ale za jistých okolností by mohlo posloužit dalším hledajícím, pokud budou opraveny přístupy a elementární zdrojové informace. Mám stejnou povinnost zde na Zemi učit se Učit a učit se Lásce, snažím se nevynechat ani momentíček i přes těžkost přijatého života. Mrzelo by mne, kdybych viděl, že Ti které jsem přijal bez jakýchkoliv nároků a výhrad, nejen nenesou štafetu poznání dále, ale že jí nechávájí zhášet, místo aby toto Světlo opravdového poznání rozdávali každému kdo o to požádá v plném Jasu tepla Radosti..........

 

 

Zpět